Pannkaka utan ägg

Här kommer ett recept på goda pannkakor som även mjölk- och äggallergiker kan äta. Tål du mjölk kan du byta ut havredrycken mot vanlig mjölk. Enkla, goda pannkakor för alla.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2002

Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1288 KJ / 308 kCal
Fett11 g
Salt1.38 g
Kolhydrater43 g
Protein9 g
Kommentarer
111 stÄr äggallergiker och dessa är fantastiskt goda och dessutom äggfria. Använder mjölk.
Erika
Min son är allergisk mot ägg och dessa är perfekta!! (Kör med mjölk)
Linnéa
Provade detta receptet idag! har många gånger provat att göra pannkakor utan ägg och utan större framgång. Tog i lite mindre vått än receptet, använde kokosmjölk & sojabaserad fil. Lät även smeten stå en liten stund i kylen innan jag stekte. Provade olika, "vanligt" smör verkade funka bäst, gör man lite mindre pannkakor och på lite högre värme så går det vägen. VÄND INTE FÖR TIDIGT! när dom har blivit lite krispiga/ gyllenbruna håller dom ihop bättre. Första gången jag faktiskt fick hela, stekta pannkakor, utan att ha ägg i smeten! Hade lite extra mandelmjöl i mina också. Lycka till!
Josefine