Paneer

Gör din egen hemmagjorda indiska färskost med detta paneer-recept! Låt den varma ostmassan av mjölk, yoghurt och olja rinna av i en silduk innan du lägger ostmassan i kylskåp för att svalna. Paneer tar en stund att göra men är väl värt det!
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2021

Gör så här
00:03:00
00:30:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
12 stKan man göra något utav vätskan som blir kvar?
Cajsa
Hej Cajsa! Ja, den går till exempel att använda som degvätska eller i pannkakor istället för mjölk. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Kan ni lägga upp den gamla receptet också?Tyckte om det bättre.
Daniel
Tack Daniel för att du använder våra recept :) Här är det gamla receptet: 13 dl mjölk (3%), 1/2 dl vitvinsvinäger, 2 msk yoghurt. Gör så här: 1. Koka upp mjölk. Ta från värmen. 2. Häll i vitvinsvinäger och yoghurt. 3. Rör försiktigt runt 2-3 varv i mjölken så att den "spricker". Låt stå ca 5 minuter. 4. Häll upp i ett durkslag klätt med silduk eller kökshandduk. Låt rinna av ca 1 timme. Pressa med hjälp av duken till en boll, krama ut så mycket vätska som det går. Platta ut och jämna till ostmassan i duken (gärna i en ny torr), lägg på en tallrik med tyngd på i kylskåp över natten. Du kan även hitta receptet i Buffé tidningen från 2009 nr 3 på sidan 16, längst ner till höger i bilden http://www.e-magin.se/paper/z5px3j59/paper/1#/paper/z5px3j59/1 Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Går det att göra med laktosfri mjölk?
Alexandra eva
Hej Alexandra Eva! Vi har inte provat och är osäkra på om det går, därför har vi valt att i För alla texten skriva att rätten innehåller laktos. Men det är möjligt att det går så om du provar får du mer än gärna skriva en kommentar här i receptet hur det gick. Det är säkert fler kunder som vill veta😊. Hälsningar Ulrika
ICA-köket