Pajskal i långpanna

Betyg 3.2 av 5.40 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Pajskal i långpanna

Testa att baka till ett pajskal i långpanna. Fyll pajen med en god fyllning av linser och spenat. En perfekt matpaj som kan serveras till lunch eller middag.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2009

Pajskal i långpanna

Ingredienser

8 bitar

Pajskal

400 g smör eller margarin
10 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten

Äggstanning

5 ägg
5 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 krm peppar

Fyllning - linser & spenat

1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 inlagda soltorkad tomat
450 g fryst, tinad och urpressad bladspenat
2 msk olja
2 burkar röda linser (kokta, avrunna)
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
200 g fetaost

Gör så här

00:15:00
00:10:00
00:03:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Degen är tillräcklig för en långpanna nu, men äggstanningen behöver dubblas om det ska bli nån paj att tala om.

    Hannes

    Hej Hannes! Nu har vi även uppdaterat äggstanningen. Tack för att du uppmärksammade oss på det! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Alldeles för lite pajdeg. Det borde vara mängdanpassat när det just är: långpanna.

    Sara

    Tack Sara och ni andra som kommenterat pajdegen! Vi har nu sett över receptet och ökat mängderna i degen. Hoppas ni vill prova den igen. Hälsningar Ulrika

    ICA-köket

  • Helt okej recept men degen är i snålaste laget och äggstanningen är alldeles för liten mängd för en långpanna. Jag ökade på med ca 100 g smör och nån dl mjöl i degen, samt körde äggstanning på 8 ägg och 8 dl grädde/mjölk.

    Hannes

  • Är det något speciellt Stockholmsmått på långpannan?? Degen räckte ju för f_n inte mer än till halva plåten! Som skåning, så håller jag med riktiga.pontus, skärpning!

    Joakim

  • Har potential. Gott med linser, tomat och spenat. Men fyllningen behöver kryddas upp. Lite crunch, tex valnötter, skulle vara bra.

    Eva

  • En mycket god paj som förtjänar en bättre bild. Jag slängde i lite extra tomater och några oliver vilket inte var fel!

    Petra

  • Mycket gott! La till lite majs också. Hade inte färdigkokta linser så det fick bli att koka själv.

    Björn

  • Det här är faktiskt jättegott även om det kan verka konstigt att ha linser i en paj. Vår treåring åt med god aptit och han är ändå rätt kinkig med maten titt som tätt. Vi hade glömt köpa soltorkade tomater så vi tog cirka en halv förpackning ICA ECO krossade tomater med basilika istället. Funkade fint.

    Maria

Testa liknande recept

  • Tagliatelle med lins- och basilikasås
    Betyg 3.8 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linsragu på sidfläsk och fänkål
    Betyg 3.3 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pasta med basilika- och tomatsås
    Betyg 2.8 av 5.18 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linsragu med soltorkad tomat och selleri
    Betyg 2.7 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Linser med grapefrukt
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kalljästa frallor med linser
    Betyg 4.2 av 5.16 personer har röstat
    Receptet har 18 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad