Ove Munthes förföriska ostdessert

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
4
Ove Munthes förföriska ostdessert

Gör något roligt och annorlunda med den klassiska ostdesserten. Kladdig brieost täcks av ett fint sötmandelstäcke vilket gör osten helt himmelsk. Serveras med förfriskande frukt marinerad i sockerlag. Väldigt lyckat!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Ove Munthes förföriska ostdessert

Ingredienser

6 portioner
2   äpplen
2   päron
2 msk  socker
1 dl  vatten
30 g  sötmandel (30 g motsvarar ca 4 msk)
4 msk  brun farin
3   äggulor
2   tårtbitar brieost (1 tårtbit motsvarar 150 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Jättegott. Populärt även hos barnen. Ganska lätt att göra. Jag hade betydligt mer mandel än vad som står. Mer än dubbelt så mycket.

Renée

2015-03-11

2010-05-05 Elisabeth Andersson HELT OTROLIGT GOTT! Alla som smakat detta, älskar det! Passa tiden!

Elisabet

2010-05-05

SUPER-DUPER GOTT!!!! Lagom till 4 personer

Rose-marie

2008-01-06

Testa liknande recept

Rostade hasselnötter med honung och brieost
Betyg 3 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Briepaket med portvin och valnötter
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad brie med glöggrussin
Betyg 2.9 av 5.
54 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Spenatsallad med kronärtskockor och brie
Betyg 2 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Brietårta med honung och torkad frukt
Betyg 3.6 av 5.
87 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Norrländsk duo2 – grillat tunnbröd med hjortron och brie
Betyg 3.6 av 5.
31 personer har röstat
Under 30 min att tillaga