Ove Munthes förföriska ostdessert

Gör något roligt och annorlunda med den klassiska ostdesserten. Kladdig brieost täcks av ett fint sötmandelstäcke vilket gör osten helt himmelsk. Serveras med förfriskande frukt marinerad i sockerlag. Väldigt lyckat!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Ingredienser
6 portioner
2 äpplen
2 päron
2 msk socker
1 dl vatten
30 g sötmandel (30 g motsvarar ca 4 msk)
4 msk brun farin
3 äggulor
2 tårtbitar brieost (1 tårtbit motsvarar 150 g)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott. Populärt även hos barnen. Ganska lätt att göra. Jag hade betydligt mer mandel än vad som står. Mer än dubbelt så mycket.
Renée
2015-03-112010-05-05 Elisabeth Andersson HELT OTROLIGT GOTT! Alla som smakat detta, älskar det! Passa tiden!
Elisabet
2010-05-05SUPER-DUPER GOTT!!!! Lagom till 4 personer
Rose-marie
2008-01-06