Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Ove Munthes förföriska ostdessert

Gör något roligt och annorlunda med den klassiska ostdesserten. Kladdig brieost täcks av ett fint sötmandelstäcke vilket gör osten helt himmelsk. Serveras med förfriskande frukt marinerad i sockerlag. Väldigt lyckat!

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och kärna ur äpplen och päron. Skär dem i 1/2 cm-tärningar.
  2. Koka upp socker och vatten. Lägg i tärningarna och koka dem mjuka. Låt svalna i lagen. Kan med fördel göras dagen före servering. Ställ kallt.
  3. Sätt ugnen på 225°C, övervärme.
  4. Skålla, skala och hacka sötmandel. Blanda med farin och äggulor till en fast men inte alltför stabbig konsistens.
  5. Dela brieostbitarna horisontellt. Lägg på en ugnsplåt med snittytan upp. Fördela mandelsmeten på dessa.
  6. Gratinera ca 5 minuter.
  7. Servera den varma osten och dess lite knäckiga yta med den kalla, fräscha fruktkompotten.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 äpplen
  • 2 päron
  • 2 msk socker
  • 1 dl vatten
  • 30 g sötmandel (30 g motsvarar ca 4 msk)
  • 4 msk Brun Farin
  • 3 äggulor
  • 2 tårtbitar brieost (1 tårtbit motsvarar 150 g)
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer