Ove Munthes förföriska ostdessert
Gör något roligt och annorlunda med den klassiska ostdesserten. Kladdig brieost täcks av ett fint sötmandelstäcke vilket gör osten helt himmelsk. Serveras med förfriskande frukt marinerad i sockerlag. Väldigt lyckat!
Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996
Ingredienser
6 portioner
2 äpplen
2 päron
2 msk socker
1 dl vatten
30 g sötmandel (30 g motsvarar ca 4 msk)
4 msk brun farin
3 äggulor
2 tårtbitar brieost (1 tårtbit motsvarar 150 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegott. Populärt även hos barnen. Ganska lätt att göra. Jag hade betydligt mer mandel än vad som står. Mer än dubbelt så mycket.
Renée
2015-03-112010-05-05 Elisabeth Andersson HELT OTROLIGT GOTT! Alla som smakat detta, älskar det! Passa tiden!
Elisabet
2010-05-05SUPER-DUPER GOTT!!!! Lagom till 4 personer
Rose-marie
2008-01-06