Ove Munthes förföriska ostdessert

9
4
Ove Munthes förföriska ostdessert

Gör något roligt och annorlunda med den klassiska ostdesserten. Kladdig brieost täcks av ett fint sötmandelstäcke vilket gör osten helt himmelsk. Serveras med förfriskande frukt marinerad i sockerlag. Väldigt lyckat!

Ett recept från:
Buffé nr 8, 1996

Ove Munthes förföriska ostdessert

Ingredienser

6 portioner
2 äpplen
2 päron
2 msk socker
1 dl vatten
30 g sötmandel (30 g motsvarar ca 4 msk)
4 msk brun farin
3 äggulor
2 tårtbitar brieost (1 tårtbit motsvarar 150 g)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

9

Kommentarer

Renée

2015-03-11

Jättegott. Populärt även hos barnen. Ganska lätt att göra. Jag hade betydligt mer mandel än vad som står. Mer än dubbelt så mycket.

Elisabet

2010-05-05

2010-05-05 Elisabeth Andersson HELT OTROLIGT GOTT! Alla som smakat detta, älskar det! Passa tiden!

Rose-marie

2008-01-06

SUPER-DUPER GOTT!!!! Lagom till 4 personer