UNDER 15 MIN | Enkel

Ostflarn med cheez doodles

Hotta upp soppan med de här supergoda och lättlagade tilltuggen. Ostflarn med topping gör du enkelt med riven ost som läggs i små högar och strösslas med krossade ostbågar. In i ugnen och håll lite koll så att de inte bränns vid.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg osten i 8 små högar (för 4 port, ca 1 1/2 msk per hög) på bakplåtspapper på en plåt.
  3. Krossa ostbågarna och lägg på osthögarna.  
  4. Ställ mitt i ugnen ca 8-10 minuter tills de smält och fått lite färg. Passa noga så de inte bränns. Ta ut och låt svalna.
  5. Servera gärna ostflarnen som tillbehör till en god soppa.

För alla

Fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.

Recept och bild i samarbete med OLW.

Näringsberäkningen är på enbart flarnen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 dl riven ost
  • ca 16 ostbågar/cheez doodles

Näringsvärde
Per portion

Energi 469 kJ / 112 kCal