Örtsås med wasabi

Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Örtsås med wasabi

Krämig sås på färska örter och crème fraiche med sting av wasabi eller pepparrot som passar till det mesta. Går att förbereda upp till 2 dagar i förväg.

Ett recept från:
Buffé nr 4, 2012

Örtsås med wasabi

Ingredienser

20 portioner
3 dl plockade örter t ex persilja, dill, basilika
3 msk wasabi eller riven pepparrot
2 l crème fraiche
2 tsk salt

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentar

1 st
  • Med lite chiliflakes så är denna sås helt underbar till ugnsbakad lax och ugnsrostad färskpotatis

    Lars

Testa liknande recept

  • Smöra som proffsen
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig örtsås
    Betyg 3 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Het mangosalsa
    Betyg 2.4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Wasabimajonnäs
    Betyg 4.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Snittar med räkor och wasabi
    Betyg 3 av 5.101 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad