Örtpaté med pistagenötter

2
3
Örtpaté med pistagenötter

Ett läckert recept på paté med smak av örter som timjan och dragon. Vänd ned lite pistagenötter i patén för en knaprig och god smak. Servera patén på buffébordet.

Örtpaté med pistagenötter

Ingredienser

8 portioner
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g nötfärs eller blandfärs
300 g bakad leverpastej
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 tsk timjan
1 tsk dragon
2 ägg
2 msk maizenaredning
2 dl crème fraiche
1 dl pistagenötter

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Patén går utmärkt att frysa ogräddad. Låt patén tina långsamt innan den gräddas enligt receptet.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Anne

2007-10-18

Kan man ha Murkelpaté som förrätt ??

Monica

2003-12-10

Mycket god på en buffé. Serverade hemlagad cumberlandsås till. I receptet står att man kan frysa den ogräddad. Av olika skäl frös jag den färdiglagad och lät den sedan tina i kylskåp över natten. Resultatet var detsamma som de gånger jag använt den utan att frysa.

Nina sofia

2002-10-01

Vi bjöd på denna pate på en buffe och den blev jätteomtyckt. Den var även lätt att tillaga. Jag tror det är viktigt att ha en bra leverpastej.