Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Örtpaté med pistagenötter

Ett läckert recept på paté med smak av örter som timjan och dragon. Vänd ned lite pistagenötter i patén för en knaprig och god smak. Servera patén på buffébordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och finhacka gul lök och vitlöksklyftor. Blanda färs, leverpastej, lök, vitlök, kryddor, ägg, maizena och crème fraiche i en matberedare eller för hand till en jämn smidig smet. Grovhacka och vänd ner pistagenötterna.
  2. Smörj en avlång form som rymmer 1-11/2 liter (för 8 port). Häll färsen i formen. Grädda patén i nedre delen av ugnen i 200°C, ca 50 min. Låt patén kallna innan den stjälps upp.
  3. Skär patén i skivor och servera med cornichons, syltlök, sallad och brytbröd.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche. 
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Patén går utmärkt att frysa ogräddad. Låt patén tina långsamt innan den gräddas enligt receptet.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g nötfärs eller blandfärs
  • 300 g bakad leverpastej
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk dragon
  • 2 ägg
  • 2 msk maizenaredning
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl pistagenötter
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB