Örtmarinerad kycklingfilé på spett

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
2
Örtmarinerad kycklingfilé på spett

Kyckling är både gott och nyttigt. Detta recept på marinerad kycklingfilé med smak av körsbärstomat och örter som basilika, persilja och dragon avrundas fint med vitlök. Servera kycklingen på spett för en festlig touch!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999

Örtmarinerad kycklingfilé på spett

Ingredienser

6 portioner
6   kycklingfiléer
1   ask körsbärstomater

Marinad

1 dl  basilikablad
1 dl  bladpersilja
3 msk  dragonblad
2   vitlöksklyftor
1 1/2 dl  matolja
1 tsk  salt
3 krm  nymald svartpeppar
18   trägrillspett

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Kan inte annat än hålla med förgående. Vi var tio som åt och alla tyckte det var kanon gott. Jag trädde tre kycklingstrimlor på varje spett för att det skulle gå snabbare att grilla.

Elisabet

2010-01-01

Fantastiskt gott. Jag rekommenderar detta recept varmt till alla.

Carl

2002-06-11

Testa liknande recept

Grilla pilgrimsmusslor
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklingspett med dragonmajonnäs
Betyg 2.9 av 5.
46 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad högrevskärna med sommarkål och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grillad sjötunga kokt i champagne
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad makrill provencale
Betyg 3.1 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillade kungsräkor
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga