Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Örtmarinerad kycklingfilé på spett

Kyckling är både gott och nyttigt. Detta recept på marinerad kycklingfilé med smak av körsbärstomat och örter som basilika, persilja och dragon avrundas fint med vitlök. Servera kycklingen på spett för en festlig touch!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg 18 träspett i blöt i kallt vatten (för att de inte ska börja brinna och för att köttet inte ska fastna). Dela varje kycklingfilé i tre avlånga bitar/strimlor.
  2. Marinad: Finhacka örterna och vitlöken för hand eller i mixer, tillsätt olja och smaka av med salt och peppar. Häll marinaden i en frysplastpåse, eller dubbla vanliga, lägg i kycklingstrimlorna och marinera i minst 2 timmar, helst över natten.
  3. Förbered grillen. Trä en bit kycklingstrimla på varje spett med ett par, tre tomater emellan. Grilla i ca 3 minuter på varje sida beroende på hur tjocka köttbitarna är. Obs! Det är mycket viktigt att saften från kycklingen är genomskinlig när man sticker med en tandpetare i köttet.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 kycklingfiléer
  • 1 ask körsbärstomater
Marinad
  • 1 dl basilikablad
  • 1 dl bladpersilja
  • 3 msk dragonblad
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 1/2 dl matolja
  • 1 tsk salt
  • 3 krm nymald svartpeppar
  • 18 trägrillspett
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer