Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Orangelikör (hemgjord Cointreau)

Ett enkelt och gott recept på hemgjord Cointreau, eller orangelikör. Du smaksätter Brännvin Special med skal från apelsin, korianderfrö, basilika och socker. Du kan justera sötma och styrka i efterhand.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg smaksättarna i en flaska och häll på Brännvin Special. Fyll på med socker beroende på smak och spritmängd. Det går också att använda råsocker eller flytande honung om man vill ha likören mer simmig.
  2. Låt flaskan stå i rumstemperatur under 10-14 dagar, men helst ännu längre. Skaka flaskan varje dag. Smaka av och filtrera eller sila bort örterna. Sötman och styrkan går att justera efter hand.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 75 cl Brännvin special (34%)
  • 1 1/2 dl socker eller råsocker (1,5 dl socker motsvarar 1 dl flytande honung)
  • hyvlat skal av 1/4 apelsin
  • 1 msk korianderfrö
  • 1 msk torkad basilika eller färsk
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?