Orangelikör (hemgjord Cointreau)
![Orangelikör (hemgjord Cointreau)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ett enkelt och gott recept på hemgjord Cointreau, eller orangelikör. Du smaksätter Brännvin Special med skal från apelsin, korianderfrö, basilika och socker. Du kan justera sötma och styrka i efterhand.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 1999
![Orangelikör (hemgjord Cointreau)](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
1 sats
75 cl Brännvin special (34%)
1 1/2 dl socker eller råsocker (1,5 dl socker motsvarar 1 dl flytande honung)
hyvlat skal av 1/4 apelsin
1 msk korianderfrö
1 msk torkad basilika eller färsk
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Häng en apelsin över 75 cl sprit i en sluten burk. Låt stå i tre veckor! Ta bort apelsinen och tillsätt tre dl socker! Klar efter ytterligare tre veckor! En utmärkt apelsinlikör!
Rune
2022-04-01Konstigt recept: för mycket sprit och för lite apelsinsmak. Det borde vara skal från 5 apelsiner och 5 dl socker.
Bo arne
2021-02-06billigare än systemet , ock man behöver inte all den sprit som står i receptet man kan blanda i lite vatten och flor socker
Annica
2005-10-27