Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Olivfetaostkräm

Vill du ha ett gott pålägg eller ett gott tillbehör till köttet? Testa att blanda till en härlig kräm av oliver, fetaost, lättyoghurt och crème fraiche. Supersmarrig att ha på bröd eller att ha som sås till ett gott kött!

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula fetaosten och blanda med hackade oliver, pressad vitlök, matyoghurt och crème fraiche (alt enbart dubbla mängden matyoghurt).
  2. Smaka av med peppar.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfri fetaost, laktosfri yoghurt och laktosfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 100 g fetaost
  • 1 dl gröna oliver mend pimento
  • 1 dl svarta oliver (kärnfria)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl matyoghurt
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • svartpeppar
Lägg till i inköpslistan