Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Nunnelikör

Fixa hemmagjord tjusig Nunnelikör. Du kryddar brännvin med kanel, pomeransskal, lavendel, torkad fläderblomsklase, kardemumma, koriander, basilika, anis och citronmeliss. Låt stå och dra. Du kan justera sötma och styrka efter hand.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg smaksättarna i en flaska och häll på Brännvin Special. Fyll på med socker beroende på smak och spritmängd. Det går också att använda råsocker eller flytande honung om man vill ha likören mer simmig.
  2. Låt flaskan stå i rumstemperatur under 10-14 dagar, men helst ännu längre. Skaka flaskan varje dag. Smaka av och filtrera eller sila bort örterna. Sötman och styrkan går att justera efter hand.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 kanelstång
  • 1 torkat pomeransskal
  • 1 liten nypa lavendel
  • 1 färsk eller torkad fläderblomsklase
  • 5 kardemummafrön
  • 1 liten nypa korianderfrön
  • 1 blad färsk basilika (1 blad färsk motsvarar 1 liten nypa torkad)
  • 1 stjärnanis (1 st motsvarar 5 anisfrön)
  • 1 blad citronmeliss (1 blad motsvarar 1 liten nypa torkad)
  • 75 cl Brännvin special (34%)
  • 1 1/2 dl socker eller råsocker (1 1/2 dl motsvarar 1 dl flytande honung)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?