Moussaka med mozzarella och zucchinisallad
God och lättlagad variant på en klassisk rätt är denna moussaka. Du gör den med aubergine, potatis och naturligtvis gul lök. Extra smak ger oliverna i moussakan. Till moussakan passar det bra med en sallad här gjord på tunt skivad zucchinin, rucola och solroskärnor.
Ingredienser
4 portioner
2 små auberginer (à ca 200 g)
3/4 dl olivolja
1 gul lök
500 g potatis (gärna fast)
250 g oliver med pimiento
500 g pastasås basilika
1 tsk salt
2 förp mozzarella (à 125 g)
Zucchinisallad
1 zucchini (à ca 300 g)
65 g rucola
1 msk vitvinsvinäger
2 msk olivolja
1/2 tsk flingsalt
2 krm svartpeppar
1/2 dl rostade solroskärnor
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2978 KJ / 713 kCal
Fett49 g
Salt6 g
Kolhydrater45 g
Protein18 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Skiva potatis och lök mycket tunt, ca. 60 min i ugnen för min del.
Axel
2024-04-26Tog tre gånger så lång tid i ungen än receptet säger! Skiva potatisen mycket tunnare än vad receptet säger, eller gör något. Löken nämns inte ens i receptets beskrivning.
Nicklas
2024-01-02Hej Nicklas! Bra att du upptäckte att löken inte var med i ugnsformen, den ska varvas tillsammans med potatis och aubergine. Receptet är nu uppdaterat, tack! Hälsningar Harriet
Redaktionen
2024-01-04