Morotspaj

Betyg 4 av 5.70 personer har röstat
Receptet har 14 kommentarer
Morotspaj

En spännande och god paj som innehåller bland annat morötter, lök, citron och timjan. Med hjälp av osten och äggen blir rätten genast matig. Servera gärna med en frisk avokadosallad så blir rätten komplett.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1997

Morotspaj

Ingredienser

1 paj
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl fint riven ost t ex svecia
2 msk kallt vatten

Fyllning

2 gula lökar
4 morötter
1 - 2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk pressad citron
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 dl riven ost t ex svecia
150 g cream cheese

Gör så här

00:10:00
00:10:00
00:10:00
00:25:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

14 st
  • Fräsch och god. Skippade färskosten och körde bara på 150g fetaost. Blev perfekt. Kanske lite mer kryddor nästa gång.

    Peter

  • Använde västerbottenost i skal och fyllning och fetaost överst ist för cream cheese, blev mycket gott! Men kommer nog ta lite mindre vitlök nästa gång.

    Åsa

  • Instämmer med övriga ”kockar” - en jättegod paj! Följde receptet -nästan. Det blev en rensning i grönsakslådan också. Vilket innebar att jag adderade en röd paprika (som hade passerat bäst före datum), samt en halv röd chilifrukt.

    Anna-lisa

Testa liknande recept

  • Krämig laxdipp med färskost
    Betyg 5 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Saffransglasyr
    Betyg 3.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Parma- och pestofyllda fläskrullar
    Betyg 3.7 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Frosting
    Betyg 4.1 av 5.95 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad