Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Morotspaj

En spännande och god paj som innehåller bland annat morötter, lök, citron och timjan. Med hjälp av osten och äggen blir rätten genast matig. Servera gärna med en frisk avokadosallad så blir rätten komplett.

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1997
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 paj portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär smöret i bitar, blanda mjöl, smör och ost i en matberedare och kör till en grynig massa. Häll i vattnet och forma till en deg.
  2. Klä en pajform (för 1 paj) med degen och låt vila i frysen ca 10 minuter.
  3. Sätt ugnen på 200°C.
  4. Förgrädda pajskalet i 10 minuter.
  5. Fyllning: Skala och skiva löken, tvätta och riv morötterna grovt. Fräs lök och morötter i oljan i ca 10 minuter, pressa i vitlöken och salta. Tillsätt citronsaften.
  6. Vispa ihop ägg och mjölk med kryddorna.
  7. Lägg morotsblandningen i pajskalet, strö över osten, häll på äggstanningen och klicka på cream cheese.
  8. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 25 minuter.
  9. Servera med en grönsallad.

Ingredienser

Portioner: 1 paj
  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl fint riven ost t ex svecia
  • 2 msk kallt vatten
Fyllning
  • 2 gula lökar
  • 4 morötter
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk pressad citron
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 dl riven ost t ex svecia
  • 150 g cream cheese
Lägg till i inköpslistan