Morotspaj
En spännande och god paj som innehåller bland annat morötter, lök, citron och timjan. Med hjälp av osten och äggen blir rätten genast matig. Servera gärna med en frisk avokadosallad så blir rätten komplett.
Ett recept från:
Buffé nr 7, 1997
Ingredienser
1 paj
100 g smör
2 1/2 dl vetemjöl
1 dl fint riven ost t ex svecia
2 msk kallt vatten
Fyllning
2 gula lökar
4 morötter
1 - 2 msk olja
2 vitlöksklyftor
1/2 tsk salt
1 tsk pressad citron
3 ägg
2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 krm nymalen svartpeppar
1 tsk torkad timjan
1 dl riven ost t ex svecia
150 g cream cheese
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Använde västerbottenost i skal och fyllning och fetaost överst ist för cream cheese, blev mycket gott! Men kommer nog ta lite mindre vitlök nästa gång.
Åsa
2024-01-01Instämmer med övriga ”kockar” - en jättegod paj! Följde receptet -nästan. Det blev en rensning i grönsakslådan också. Vilket innebar att jag adderade en röd paprika (som hade passerat bäst före datum), samt en halv röd chilifrukt.
Anna-lisa
2023-04-15Verkligen jättegott! Jag använde fetaost + cream cheese, och det var bra, för fetaosten gav pajen det extra sting som den behövde. Det här ska jag göra om!
Alexandra
2021-02-10