Morotsbröd

Betyg 4.1 av 5.45 personer har röstat
Receptet har 17 kommentarer
Morotsbröd

Saftigt och gott recept på ett litet nyttigare morotsbröd som du tillagar relativt lätt. Brödets ingredienser består av finriven morot, cottage cheese, grahamsmjöl, jäst och vetemjöl special.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2001

Morotsbröd

Ingredienser

20 små bröd
50 g jäst
5 dl ljummet vatten
4 dl finriven morot
250 g cottage cheese
2 tsk salt
1 msk olja
4 dl grahamsmjöl
15 dl vetemjöl (special)

Gör så här

00:30:00
00:20:00
00:20:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

17 st
  • Hej! Kan man byta ut keson mot mjölkfritt alternativ?

    Marie

  • Jättegott! Men använde endast 1l vetemjöl.

    Marianne

  • Mitt absoluta favoritmatbröd. Gör 24 bullar istället, 9 minuter i 250 grader. Pensla med filmjölk innan bullarna åker in i ugnen, ger en vackrare yta. Dessutom har jag börjat använda Finax Manitoba cream (något mindre än i receptet här)och kör degen i ca 10 minuter i assistenten för bästa effekt. Kanongött!

    Martin

Testa liknande recept

  • Bröd med cottage cheese
    Betyg 5 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Frötoppat proteinbröd
    Betyg 4.5 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 9 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Annerstaskolans yoghurtlimpa
    Betyg 3.4 av 5.46 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Fullkornsscones
    Betyg 2.9 av 5.63 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Catrins filmjölkslimpa
    Betyg 3.7 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 11 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad