Morots- och kumminsoppa | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Morots- och kumminsoppa

Morotssoppa med curry, kummin och koriander, en färgrik soppa med mycket smak. Morötterna som du fräst med curryn och de andra kryddorna mixas slät tillsammans med kycklingfond och vatten innan soppan garneras med gräslök eller nötter.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och grovhacka morötterna, löken och vitlöksklyftorna.
  2. Fräs grönsakerna under lock i en kastrull med olivolja, ca 10 minuter.
  3. Strö över socker, curry, koriander och kummfrö. Fräs detta i ett par minuter.
  4. Häll på kycklingfonden och vatten och låt småkoka i ytterligare 5 minuter.  Smaka av med salt och peppar. Mixa soppan slät i matberedare eller med en stavmixer.
  5. Häll upp soppan i djupa tallrikar. Servera med pitabröd och chutney. Garnera gärna med rostade pecan- eller valnötter, gräslök och kumminfrön. Servera gärna frukt till dessert.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g morötter
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk socker
  • 1 msk curry
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1/2 tsk kumminfrö
  • 2 msk konc kycklingfond
  • 1 l vatten
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan