Mjukrörd vaniljglass | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Enkel

Mjukrörd vaniljglass

Ett lättlagat recept på mjukrörd vaniljglass som passar perfekt som tillbehör till olika efterrätter som paj eller fruktsallad. Du gör det krämiga tillbehöret av glass, grädde och matyoghurt. Mums!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt glassen ligga framme i rumsvärme tills den är mjuk men inte smält.
  2. Vispa glassen fluffig med vispgrädde och matyoghurt. Servera till Fruktig nyårssallad.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: använd enbart mjölkfri glass eller sorbet.
Gör äggfri: välj glass utan ägg.

Tips

Förbered:
Rör samman till serveringen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l gammaldags vaniljglass
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 dl matyoghurt
Lägg till i inköpslistan