Mjukrörd vaniljglass
![Mjukrörd vaniljglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ett lättlagat recept på mjukrörd vaniljglass som passar perfekt som tillbehör till olika efterrätter som paj eller fruktsallad. Du gör det krämiga tillbehöret av glass, grädde och matyoghurt. Mums!
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2004
![Mjukrörd vaniljglass](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
4 portioner
1 l gammaldags vaniljglass
1 dl vispgrädde
2 dl matyoghurt
För alla
Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: använd enbart mjölkfri glass eller sorbet.
Gör äggfri: välj glass utan ägg.
Gör så här
Tips
Förbered:
Rör samman till serveringen.
Rör samman till serveringen.
Har du lagat receptet?
Kommentar
Det gick inte att vispa fluffig den blev lös lika som ett glas mjölk och bären/frukten lade sig på botten.. Jag kommer inte att göra detta någon mer gång
Anne cathrine
2007-08-16