Mjölkchokladkladdkaka med tranbär | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mjölkchokladkladdkaka med tranbär

Hänförande chokladkaka med söt mjölkchoklad och syrliga tranbär. Servera din mjölkchokladkaka med en klick vispad grädde. Detta blir en favorit för både stora och små.
Här hittar du fler härliga kladdkakerecept .

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Lägg ett bakplåtspapper på bottnen av en springform. Fäst papperet genom att spänna fast ringen.
  3. Finhacka chokladen. Smält smöret. Ta av från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills den har smält. Tillsätt socker och ägg, rör ordentligt. Blanda i mjölet och tranbären.
  4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna minst 3 timmar före servering. Servera gärna med en klick lättvispad grädde.

För alla

Innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Garnera gärna med tinade, frysta tranbär rullade i socker. Ger extra syrlighet.

Ingredienser

Portioner: 12 bitar
  • 150 g mjölkchoklad
  • 150 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 150 g torkade tranbär
Lägg till i inköpslistan