UNDER 15 MIN | Enkel

Melon- och gurksallad med mynta och saltrostade frön

Söker du receptet på sommarens godaste sallad så har du hittat rätt! Denna sallad med vattenmelon, gurka, mynta och ruccola är somrig, fräsch och färgstark. Saltrostade frön som topping ger sälta och krisp.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2019
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8-10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta fröna i en torr stekpanna tillsammans med saltet. Låt svalna och hacka grovt.
  2. Skär bort skalet på melonen. Dela och skär i bitar. Skala och kärna ur gurkan. Skär i mindre bitar. Blanda melon, gurka och ruccola på ett fat. Ringla över citronjuice och olivolja. Strö över fröna och myntablad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 8-10
  • 1 dl blandade frön (t ex solros-, pumpa- och sesamfrön)
  • 1 krm salt
  • 1 liten vattenmelon (à ca 2 kg)
  • 1 gurka
  • 65 g ruccola
  • 1 msk färskpressad citronjuice
  • 2 msk olivolja
  • 1 kruka mynta

Näringsvärde
Per portion

Energi 705 kJ / 169 kCal