Sallad med melon och gurka
Denna grönsallad med melon och gurka är oslagbar en varm sommardag. Mynta och ruccola sätter smak och saltrostade frön ger sälta och krisp. Perfekt för dig som vill ha melonsallad utan ost. Prova, vi lovar att du kommer vilja göra den fler gånger!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019
Ingredienser
8-10 portioner
1 dl blandade frön (t ex solros-, pumpa- och sesamfrön)
1 krm salt
1 liten vattenmelon (à ca 2 kg)
1 gurka
65 g rucola
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
1 kruka mynta
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi705 KJ / 169 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater21 g
Protein4 g
Kommentarer