Melon- och gurksallad med mynta och saltrostade frön

8
0
Melon- och gurksallad med mynta och saltrostade frön

Söker du receptet på sommarens godaste sallad så har du hittat rätt! Denna sallad med vattenmelon, gurka, mynta och ruccola är somrig, fräsch och färgstark. Saltrostade frön som topping ger sälta och krisp.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Melon- och gurksallad med mynta och saltrostade frön

Ingredienser

8-10
1 dl blandade frön (t ex solros-, pumpa- och sesamfrön)
1 krm salt
1 liten vattenmelon (à ca 2 kg)
1 gurka
65 g rucola
1 msk färskpressad citronjuice
2 msk olivolja
1 kruka mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

8

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 705 KJ / 169 kCal
Fett 7 g
Salt 0.2 g
Kolhydrater 21 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden