Melon- och gurksallad med mynta och saltrostade frön

Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat
0
Melon- och gurksallad med mynta och saltrostade frön

Söker du receptet på sommarens godaste sallad så har du hittat rätt! Denna sallad med vattenmelon, gurka, mynta och ruccola är somrig, fräsch och färgstark. Saltrostade frön som topping ger sälta och krisp.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2019

Melon- och gurksallad med mynta och saltrostade frön

Ingredienser

8-10
1 dl  blandade frön (t ex solros-, pumpa- och sesamfrön)
1 krm  salt
1   liten vattenmelon (à ca 2 kg)
1   gurka
65 g  rucola
1 msk  färskpressad citronjuice
2 msk  olivolja
1   kruka mynta

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.3 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi705 KJ / 169 kCal
Fett7 g
Salt0.2 g
Kolhydrater21 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Piggelin sommarsallad
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sallad med fetaost, melon och mynta
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Melon- och fetaostspett
Betyg 3.2 av 5.
28 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Melon- och fetaostspett med mynta
Betyg 4.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vattenmelonsallad med fetaost och mynta
Betyg 4.4 av 5.
30 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillostspett med melon
Betyg 4.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga