Matjessilltårta (lättare variant)

Betyg 3.4 av 5.32 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Matjessilltårta (lättare variant)

Matjessilltårta är en favorit inte bara till midsommar utan även till bufféer och kalas. Denna enklare silltårta med en röra på bland annat gräslök, crème fraiche och kvarg serverar du på kavring och toppar med lite stenbitsrom.

Matjessilltårta (lättare variant)

Ingredienser

6 portioner
3 gelatinblad
6 matjessillfiléer
1 knippa gräslök
2 dl lätt crème fraiche
2 1/2 dl kvarg (1%)
1 burk svart eller röd stenbitsrom (à 50 g)

Botten

100 g lättmargarin (40% fett)
1 liten kavring (à ca 300 g)

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

5 st
  • Gör detta recept. Härlig tårta👍

    Christina

  • Jättegott och enkel att göra det behövs inte fler ingredienser

    Sonja

  • Vad är skillnaden mot matjestårta från buffe nr 5 2005? Den har bara hälften så mycket margarin i botten och den är jättegod.

    Inga-lill

  • Det finns bara en komentar, SUPERGOD.

    Bodil

  • Jättegott! ALLA älskade den t.o.m barnen. Trodde jag hade gott mått... skulle gjort dubbelt så många!!!

    Maria

Testa liknande recept

  • Matjessilltårta
    Betyg 4.5 av 5.80 personer har röstat
    Receptet har 27 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Skagentårta
    Betyg 3.6 av 5.74 personer har röstat
    Receptet har 32 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Laxtårta med kavring
    Betyg 4.3 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad