Matig pannkaka med banan, cottage cheese och havregryn

Frukostpannkakan vi aldrig kan få nog av! Den här pannkakan är boostad med steel cut oats, banan och cottage cheese. Servera gärna med lite extra banan och hallonsylt eller färska bär och lönnsirap. Perfekt att njuta av till helgfrukost.

Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
6 stJättegott och nyttigt :-). Jag kör dubbelt recept och tar i 1,5 tsk salt (som jag tycker saknas i grundreceptet). Jag gör även som Guzelle nedan och mixar havregrynen till mjöl för bättre konsistens på pannkakorna. Överkurs: blandar det mixade havregrynsmjölet med cotton cheese (fredags)kvällen innan jag steker pannkakorna så de blir "over-night oatly". Tycker det blir bättre smak och konsistens och sparar tid dagen när man skall göra dem. Lägger i två klickar pannkakssmet i stekpannan så de blir lättare att vända (en stor pannkaka går lätt sönder för mig när jag skall vända dem). Steker på nivå 5 på 9 gradig skala på spisplattan. Dessa (färdiglagade)pannkakor är också väldig goda att micra och är väldigt mättande. Prova med kaffe och unna er gärna lite lyxsylt och grädde till, åtminstone på helgerna, en grymt bra start på dagen :-). Testa och lycka till! Anders
Anders
Supergott! Hade i lite vaniljsocker också.
Marie
Mixa havrekrossen till mjöl först. Sen mixa med resten. Jag använde Ghee olja till stekning. Supergoda! Älskar dessa nyttiga pannkakor. Synd man inte kan lägga upp en bild på vad man fått. Stort tack för receptet.
Guzelle
Inte gott, ska aldrig göra detta igen! Vill ta bort receptet men hur gör man då?? Verkar inte finnas någon knapp för detta. Eva
Eva
Använder man havrekrossen som den är, eller behöver den kokas först?
Cecilia
Hej Cecilia! Den behöver inte kokas utan ska mixa havrekrossen som den är med övriga ingredienser. Lycka till. Hälsningar Ulrika.
ICA-köket
Älskar dessa! Blir mycket så det brukar räcka med halva mängden ingredienser. Då får man 4 plättar.
Elisabeth