Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Marmelad på färsk lök

Härlig italiensk marmelad gjord på schalottenlök, socker och citroner. Lökmarmeladen serverar du till pecorino, parmesanost eller annan lagrad ost. Marmeladen är också god till grillat kött.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg löken i en bunke, fyll på med vatten så att det täcker.
  2. Pressa över saften från en av citronerna. Täck över och låt stå över natten. Häll av vattnet och låt löken rinna av väl.
  3. Lägg löken i en kastrull, tillsätt socker och saften från den andra citronen. Koka upp och låt småkoka tills det tjocknar något (konsistens som en marmelad), ca 20-30 minuter.
  4. Häll upp i väl rengjorda burkar och förslut genast.
  5. Servera till extra lagrad ost, t ex pecorino eller parmesanost eller grillat kött.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 kg schalottenlök
  • 600 g socker
  • 2 citroner
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?