Marmelad med morot och stjärnanis

Betyg 4.4 av 5.19 personer har röstat
Receptet har 8 kommentarer
Marmelad med morot och stjärnanis

Den här morotsmarmeladen med stjärnanis passar utmärkt tillsammans med en skiva ost, till exempel getost, på ett gott kex eller knäckebröd. Men även som ett tillbehör till glass.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2013

Marmelad med morot och stjärnanis

Ingredienser

1 liter
500 g morötter
1 citron
1 apelsin
3 msk riven färsk ingefära
5 dl vatten
5 dl syltsocker
3 stjärnanis

Gör så här

00:05:00
00:45:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

8 st
  • Första gången jag kokar marmelad. Jag tog 4 dl socker eftersom jag lärt mig att det alltid är så mycket socker i recepten att det gnisslar i tänderna. Den här marmeladen är supergod med smaker som jag själv aldrig skulle välja att blanda ihop.

    Maria

  • Jag gjorde marmeladen igår och den blev god och fick bra konsistens med syltsockret. Det räcker att koka i 20 minuter för att morötterna ska bli lagom mjuka. Nästa gång ska jag prova med citron och kanel som variation. /Gun.

    Gun

  • Jag gjorde marmeladen igår och den blev god och fick bra konsistens. Jag kokade i 20 minuter och det var lagom för att morotsbitarna skulle bli mjuka. Jag vägde in 500 gr morötter när det var skalade och ansade. Det blev en skillnad på ett par morötter

    Gun

  • God marmelad. Stjärnanissmaken är påtaglig så jag kommer minska till 1-2 nästa gång. Perfekt konsistens när den kallnat efter 45 min kokning.

    Karin

  • Vet inte om de har uppdaterat receptet från 2013 (då de andra skrev sina kommentarer) men koka för guds skull inte marmeladen i 45 minuter, har aldrig fått så hård marmelad innan. Antar att det räcker att koka upp den, ska pröva det. Smaken var annars väldigt god! Alldeles lagom med stjärnanis

    Josefine

  • Jag hade inget syltsocker hemma men jag använde 1½ tsk röd Melatin och vanligt socker. Det blev bra konsistens och riktigt gott.

    Pelle

  • Hej Christina! Ett tips är att tillsätta 2 dl socker och koka upp på nytt, koka kraftigt ca 20 minuter för att få den fastare.

    Ica-köket

  • Hm.....Någon saknas i detta recept eller så är det fel för DEN STELNADE INTE.........Tyvärr känns det som jag har kastat pengarna i sjön, Smaken var väldigt god men det hjälper ju inte om man inte kan ha den på smörgås, ost eller kex..!!!!!!!?????????????????

    Christina

Testa liknande recept

  • Tomatmarmelad med vanilj och saffran
    Betyg 3.8 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Jordgubbssylt med stjärnanis
    Betyg 3.4 av 5.9 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Morotsmarmelad
    Betyg 3.6 av 5.11 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsin- och citronmarmelad
    Betyg 2.9 av 5.49 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Apelsinmarmelad med lime
    Betyg 3.5 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad