Marinerade jordgubbar med limekräm | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Marinerade jordgubbar med limekräm

Marinerade jordgubbar med limekräm är en jättegod efterrätt som är lätt att slänga ihop. Marinera jordgubbar i florsocker och Cointreau och servera med en kräm av vispgrädde, kvarg gourmet, lime och florsocker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skölj och snoppa jordgubbarna. Vänd dem i florsocker och ställ dem med toppen upp på ett ugnssäkert fat.
  2. Droppa över likören. Ställ in dem under grillelementet i ugnen några minuter eller mikra dem på full effekt ca 4 min tills sockret börjar smälta.
  3. Limekräm: Vispa grädden till fast skum. Blanda med kvarg, saft och skal av lime och florsocker. Låt stå kallt till serveringen.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 l jordgubbar
  • 1 1/4 dl florsocker
  • 1 dl Cointreau (Grand Marnier eller annan söt likör eller apelsinjuice)
Limekräm
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 burk kvarg gourmet (à 250 g)
  • skal och saft av 1 lime
  • 1 dl florsocker
Lägg till i inköpslistan