Mangomousse

Vackert gul och försvinnande god är mangomoussen som du enkelt gör med frysta mangotärningar och mangodryck. Några timmar i kylen och efterrätten är klar att servera, gärna med lite mynta och limeskal på toppen.

Ingredienser
6 portioner
3 gelatinblad
1 förp fryst mango (à 250 g)
2 dl fruktdryck mango
1 dl florsocker
1 - 2 lime (1-2 lime motsvarar 2 msk saft)
2 1/2 dl vispgrädde
Till servering
rostad kokos
färska hallon
mynta
gärna finrivet limeskal
Gör så här
00:05:00
03:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Lättlagad, med mjuk men frisk god smak!
Karin
2025-04-18Hej, istället för 3 st gelatinblad vad kan man använda, som vegetariskt.
Iram
2025-04-06Hej Iram! Du kan ersätta med Agar-agar, då får du läsa på paketet hur man gör och hur mycket man ska ersätta. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-04-07Vad serverar man som dryck till?
Agneta
2024-12-26Hej Agneta. Muscato d´asti skulle fungera bra till. Hälsningar Leif
ICA-köket
2024-12-27