Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mangoglass

Hemmagjord glass är festligt och alltid uppskattat av stora och små. Denna fräscha mangoglass gör du på rikligt med solgul mango, vispad grädde och socker. Glassen får fast fin form med gelatin och ska frysas i minst tre timmar. Smaskens!

Detta är ett recept från Buffé nr 7, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blötlägg gelatinbladet i rikligt med kallt vatten i 3-4 minuter; det är viktigt att bladet täcks med vatten.
  2. Skala och ta bort kärnorna ur mango frukterna. Mixa fruktköttet tillsammans med socker och citronsaft.
  3. Ta upp det upplösta gelatinbladet och lägg det i en kastrull. Värm upp gelatinbladet försiktigt, det ska bara smälta. Blanda ner det smälta gelatinet i mixen. Rör tills det är slätt.
  4. Vispa grädden och rör försiktigt ner den i mangomixen.
  5. Häll mangoglassen i en rejäl form och frys den minst i 3 timmar.
  6. Servera gärna tillsammans med några skivor färsk mango och myntablad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gelatinblad
  • 4 mogna mangofrukter (4 st motsvarar ca 500 g konserverad)
  • 2 dl socker (drygt)
  • 1 msk citronjuice
  • 4 dl vispgrädde
Garnering
  • 1/2 mango
  • 8 myntablad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?