Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Mango lassi

En svalkande drink som passar som efterrätt till starkt kryddad mat, eller varför inte som ett uppfriskande mellanmål!

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 glas portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär mangon i mindre bitar. Blanda allt i en mixer och kör tills det blivit en slät drink.
  2. Vill man ha den kall tillsätts isbitar. Använder man fryst mango kan isbitarna uteslutas. Garnera ev med myntablad.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri yoghurt och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkfritt alternativ, t ex Alpro soya yofu naturell och ersätt mjölken med t ex havrebaserad ersättningsprodukt.

Ingredienser

Portioner: 4 glas
  • 2 mogna mango eller fryst mango i tärningar (2 mogna mango motsvarar 1 paket (à 250 g) fryst mango)
  • 5 dl naturell nild yoghurt
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk malen kardemumma
  • ev isbitar
  • ev myntablad till garnering
Lägg till i inköpslistan