Mandeltårta med vaniljrabarber och flädergrädde

31
3
Mandeltårta med vaniljrabarber och flädergrädde

Den här mandeltårtan är rena rama dessertdrömmen med supertrion rabarber, fläder och jordgubbar. Dessutom är den glutenfri och lätt att göra till många. Mandelmjölet är bottnen ger en mazarinliknande smak och karaktär – somrigt så det förslår!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2016

Mandeltårta med vaniljrabarber och flädergrädde

Ingredienser

6-8 bitar
3
äggvitor
2.5 dl
mandelmjöl
1 dl
strösocker
2 dl
vispgrädde
3 msk
konc flädersaft
0.5 l
färska jordgubbar

Vaniljkokt rabarber

350 g
rabarberstjälkar
0.5
vaniljstång
2 dl
strösocker
2 dl
vatten
2 msk
färskpressad citronjuice

Till garnering

myntablad

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Gör drinkar på den avsvalnade rabarberlagen. Blanda i glas med muddlad lime, myntablad, ljus rom (kan uteslutas), sodavatten och krossad is.

Vad tyckte du om receptet?

31

Kommentarer

Jenny

6/20/2018

Super God! Vi hade den som bröllopstårta!

Redaktionen

7/7/2016

Hej Karin, Du har helt rätt, man behöver inte riktigt så mycket rabarber till denna smaskiga tårta. Vi har nu korrigerat i receptet. Hälsningar Ulrika.

Karin

6/26/2016

Väldigt god! Dock behöver man inte alls så mkt rabarber, skulle säga att mängden ovan är lagom till enoch en halv tårta. Jag valde att dekorera med jordgubbar och ha rabarbern som fyllning enbart.

Testa liknande recept