Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Mandeltårta med vaniljrabarber och flädergrädde

Den här mandeltårtan är rena rama dessertdrömmen med supertrion rabarber, fläder och jordgubbar. Dessutom är den glutenfri och lätt att göra till många. Mandelmjölet är bottnen ger en mazarinliknande smak och karaktär – somrigt så det förslår!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6-8 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Vispa äggvitorna till ett vitt fluffigt skum med elvisp. Vänd försiktigt ner mandelmjöl och socker. Häll smeten i en smord avlång form, ca 12x30 cm (eller rund, ca 24 cm i diameter). Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
  3. Vaniljkokt rabarber: Ansa rabarbern och skär i ca 3 cm stora bitar. Dela vaniljstången längs med och skrapa ut fröna.
  4. Lägg vaniljstång, frön, socker, vatten och citronjuice i en kastrull. Låt koka upp. Sänk värmen och lägg i rabarbern. Låt sjuda på svag värme 3-5 minuter, tills den mjuknar. Ta från värmen och låt svalna i lagen.
  5. Vispa grädden och blanda med flädersaften. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Lyft upp rabarbern ur lagen och låt rinna av.
  6. Lägg på hälften av rabarbern. Bred på grädden. Toppa med resterande rabarber och jordgubbarna.
  7. Till garnering: Garnera med mynta.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot vispningsbar mjölkfri ersättningsprodukt.
Innehåller ägg.

Tips

Gör drinkar på den avsvalnade rabarberlagen. Blanda i glas med muddlad lime, myntablad, ljus rom (kan uteslutas), sodavatten och krossad is.

Ingredienser

Portioner: 6-8 bitar
  • 3 äggvitor
  • 2 1/2 dl mandelmjöl
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 3 msk konc flädersaft
  • 1/2 l färska jordgubbar
Vaniljkokt rabarber
  • 350 g rabarberstjälkar
  • 1/2 vaniljstång
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 msk färskpressad citronjuice
Till garnering
  • myntablad
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer