Mandeltårta med vaniljrabarber och flädergrädde

Den här mandeltårtan är rena rama dessertdrömmen med supertrion rabarber, fläder och jordgubbar. Dessutom är den glutenfri och lätt att göra till många. Mandelmjölet är bottnen ger en mazarinliknande smak och karaktär – somrigt så det förslår!
 Ett recept från: 
Buffé nr 6, 2016

Ingredienser
6-8 bitar
Botten
3  äggvitor
2 1/2 dl mandelmjöl
1 dl strösocker
Vaniljkokt rabarber
350 g rabarberstjälkar
1/2  vaniljstång
2 dl strösocker
2 dl vatten
2 msk färskpressad citronjuice
Grädde
2 dl vispgrädde
3 msk konc flädersaft
Till servering
1/2 l färska jordgubbar
 myntablad
Gör så här
00:25:00
00:03:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stJag provade kikärtsspad motsvarande tre ägg och botten blev för lös. Nu ska jag prova att frysa den och sedan lägga på grädden just före servering. Vad tror ni om det?
Jon gunnar
Hej Jon! Den här tårtan har vi inte provlagat med kikärtsspad. Hoppas resultatet blev lyckat! Hälsningar Lisa
ICA-köket
Hej, jag undrar också om man kan frysa denna botten. Vänliga hälsningar Anna
Anna
Hej Anna och Kerstin! Det går bra att frysa in botten och dekorera vid servering. Det går också bra att baka botten dagen innan. Hälsningar Elina
ICA-köket
Kan den bakas dagen innan?
Kerstin