Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Mandelhack

Mandelhack är den perfekta toppingen på de flesta efterätter, men passar även utmärkt till sallader tillsammans med mögelost. Rosta sötmandeln och strö över socker. När allt svalnat så hackar du till önskad storlek.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 dl portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta sötmandel i torr panna. Strö över socker som du låter smälta. Häll upp på bakplåtspapper och låt stelna.
  2. Hacka sönder till passande bitar och strö över som dekoration på desserter.

Tips

En ovanlig kombination som rekommenderas är att strö hacket över en sallad, gärna en med grönmögelost.

Ingredienser

Portioner: 1 dl
  • 1 dl sötmandel
  • socker
Lägg till i inköpslistan