Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Mandelbiskviparfait med honungsrabarber

Ljuvligt god dessert som smälter i munnen. Mandelbiskviparfait med honungsrabarber består av söta små mandelbiskvier som hackats ihop med vaniljvisp till en härlig parfait. Servera honungsrabarber till den underbara mandelparfaiten.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa vaniljvispen kraftigt så att den tjocknar ordentligt. Mixa biskvierna i matberedare, så att de hackas sönder men så att det ändå finns bitar kvar. Rör ner i vaniljvispen.
  2. Häll upp smeten i en 1 1/2-2 liters bakform (för 6 port) och ställ övertäckt i frysen under natten.
  3. Skär rabarbern i ca 15 cm långa strimlor strax innan det ska serveras. Lägg bitarna på en stor bit folie, ringla över honung och margarin och vik ihop till ett paket.
  4. Värm i eftervärmen på grillen tills rabarbern mjuknat, ca 15 minuter beroende på hur varm grillen är.
  5. Fördela rabarbern på tallrikar och lägg en skiva parfait bredvid. Garnera med citronmeliss och mandelbiskvier.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 2 paket vaniljvisp
  • 2 dl mandelbiskvier (spara några till garnering)
  • 300 g rabarber
  • 4 msk flytande honung gärna tropical
  • 2 msk flytande margarin
  • 6 citronmelissblad till garnering
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!