UNDER 15 MIN | Enkel

Vinbärsbubbel med rosmarin

Blanda en enkel drink på vinbärssaft, bubbelvatten och citron. Rosmarin är en oväntat god smakkompis. Vinbärsbubblet passar även fint som dryck till maten. Smaken är frisk och inte allt för söt.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1,2 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Häll saften i en kanna.
  2. Banka rosmarinkvistarna med skaftet på en kniv och lägg i saften. Låt dra minst 5 minuter.
  3. Tillsätt citronjuice, kolsyrat vatten, citronskivor och rikligt med is.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringberäkningen är beräknad per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 1,2 l
  • 1 1/2 dl konc svartvinbärssaft
  • 2 kvistar färsk rosmarin
  • 1 dl färskpressad citronjuice
  • 1 l kolsyrat vatten
  • skivad citron
  • is

Näringsvärde
Per portion

Energi 40 kJ / 10 kCal