UNDER 30 MIN | Enkel

Maffig äggmacka med ost och skinka

En enkel och god äggmacka som passar perfekt till utflykten – den är lagom mättande och inte särskilt kladdig. Hamburgerdressingen blir pricken över i!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vändstek äggen i smöret i en stekpanna på medelvärme, krydda med salt och låt svalna.
  2. Skiva tomaten och gurkan.
  3. Bred smöret på alla brödskivor. Lägg på sallad, ost, skinka, ägg, tomat och gurka på hälften av bröden. Krydda med svartpeppar och lägg på resten av bröden som lock.
  4. Till servering: Dippa mackan i dressingen.

För alla

Rätten innehåller ägg. Kontrollera noga innehållet i dressingen.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: använd matfett utan laktos.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 ägg
  • 1 msk smör (till stekning)
  • salt
  • 1 stor tomat
  • 1/4 gurka
  • 2 msk smör (till bröden)
  • 8 skivor fullkornsbröd (gärna guldkorn)
  • 4 salladsblad
  • 8 skivor hushållsost
  • 8 skivor skinka
  • nymald svartpeppar
Till servering
  • hamburgerdressing

Näringsvärde
Per portion

Energi 1595 kJ / 380 kCal