Lyxig espressotårta
En riktigt god chokladtårta med en hint av espresso. Du gör den enkelt genom att smälta smör i en kastrull och sedan blanda ner resterande ingredienser. Toppa espressotårtan med len grädde och färska bär. Vackert, lyxigt och galet gott. Den perfekta bjudtårtan!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Ingredienser
10 portioner
250 g smör
300 g hackad mörk choklad
2 dl strösocker
1/2 msk vaniljpulver
4 ägg
4 msk espresso- eller starkt bryggkaffe
vispad grädde och färska bär till servering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2543 KJ / 608 kCal
Fett44 g
Salt0.4 g
Kolhydrater47 g
Protein6 g
Kommentarer
Perfekt för chokladälskare och min son som är glutenintolerant. Har bakat flera gånger och alla som smakat har gillat den. Tycker det blir extra gott om man strör på lite flingsalt!
Matilda
2024-11-07Har gjort denna ett antal gånger nu. Kan säga att denna fantastiska kaka hamnar på topp 3 den är magiskt god!
Christina
2022-12-23Fantastisk, imponerar på alla vi bjudit! Ännu godare med 2 krm salt i! Man kan med fördel minska smöret till 200 g så blir den inte lika flottig ovanpå.
Mirjam
2022-08-24