Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lyxig espressotårta

En riktigt god chokladtårta med en hint av espresso. Du gör den enkelt genom att smälta smör i en kastrull och sedan blanda ner resterande ingredienser. Toppa espressotårtan med len grädde och färska bär. Vackert, lyxigt och galet gott. Den perfekta bjudtårtan!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2015
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Blanda ner chokladen i smöret och rör till en slät smet. Tillsätt övriga ingredienser.
  4. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 25 cm i diameter.
  5. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 25 minuter. Låt svalna. Låt stå i kyl minst 1 dygn före servering.
  6. Vid servering: Bred på vispad grädde och garnera med färska bär. 

För alla

Fri från gluten men innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 250 g smör
  • 300 g hackad mörk choklad
  • 2 dl strösocker
  • 1/2 msk vaniljpulver
  • 4 ägg
  • 4 msk espresso- eller starkt bryggkaffe
  • vispad grädde och färska bär till servering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2543 kJ / 608 kCal