En riktigt god chokladtårta med en hint av espresso. Du gör den enkelt genom att smälta smör i en kastrull och sedan blanda ner resterande ingredienser. Toppa espressotårtan med len grädde och färska bär. Vackert, lyxigt och galet gott. Den perfekta bjudtårtan!
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2015
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Har gjort denna ett antal gånger nu. Kan säga att denna fantastiska kaka hamnar på topp 3 den är magiskt god!
Christina
2022-12-23Fantastisk, imponerar på alla vi bjudit! Ännu godare med 2 krm salt i! Man kan med fördel minska smöret till 200 g så blir den inte lika flottig ovanpå.
Mirjam
2022-08-24Vi brynte smöret och skippade sockret då kakan blev lagom söt ändå av chokladen (vi gillar inte för söta saker) och serverade den till dulce glass med kaffesmak (recept här på ica) som är väldigt söt. Kakan blir nästan som fudge som smälter i munnen. Passar väldigt bra med kaffeglass. Vi skippade grädde och färska bär men det gör sig nog till kaffeglassen också. Gillar en sött så ska en nog inte hoppa över sockret eftersom den annars blir lite bittrare i smaken.
Rebecca
2021-05-18