Bakad chokladkräm med citruspäron

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
0
Bakad chokladkräm med citruspäron

Ett kort besök i ugnen och vips har denna chokladkräm blivit till en len, fluffig bakelse med fyllig chokladsmak och en hint av kaffe. Fullända verket med päronbitar i en läcker lag av citron och apelsinlikör. Njut!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Bakad chokladkräm med citruspäron

Ingredienser

6 portioner

Chokladkräm

100 g smör
150 g mörk choklad
1 msk snabbkaffepulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
ev vispad grädde till servering

Citruspäron

1 stort päron i bitar
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk Cointreau
1 msk socker

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2547 KJ / 609 kCal
Fett44 g
Salt0.33 g
Kolhydrater47 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Kalkonmousse på endive
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päronsmulpaj med nöthack
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stracciatella med mint- och mandelkross
Betyg 4.6 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kaka med pecannötter och päron
Betyg 4.1 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tiramisu rulltårta
Betyg 3.3 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Choklad- och kaffebollar
Betyg 4.5 av 5.
106 personer har röstat
Över 60 min att tillaga