Bakad chokladkräm med citruspäron

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
0
Bakad chokladkräm med citruspäron

Ett kort besök i ugnen och vips har denna chokladkräm blivit till en len, fluffig bakelse med fyllig chokladsmak och en hint av kaffe. Fullända verket med päronbitar i en läcker lag av citron och apelsinlikör. Njut!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Bakad chokladkräm med citruspäron

Ingredienser

6 portioner

Chokladkräm

100 g  smör
150 g  mörk choklad
1 msk  snabbkaffepulver
3   ägg
1 1/2 dl  strösocker
ev vispad grädde till servering

Citruspäron

1   stort päron i bitar
2 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  Cointreau
1 msk  socker

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2547 KJ / 609 kCal
Fett44 g
Salt0.33 g
Kolhydrater47 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Chokladfondue med frukt
Betyg 4.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pärontarte tatin
Betyg 2.9 av 5.
38 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dalgona coffee – koreanskt kaffe
Betyg 3.9 av 5.
218 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tryffelfyllda päron med mintsabayone
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kalkonmousse på endive
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Inkokta päron med choklad & päronmousse
Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga