Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Bakad chokladkräm med citruspäron

Ett kort besök i ugnen och vips har denna chokladkräm blivit till en len, fluffig bakelse med fyllig chokladsmak och en hint av kaffe. Fullända verket med päronbitar i en läcker lag av citron och apelsinlikör. Njut!

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Chokladkräm: Sätt ugnen på 225°C.
  2. Smält smöret i en kastrull.
  3. Grovhacka chokladen och tillsätt i smöret tillsammans med snabbkaffet. Rör tills det har smält. Ta från värmen.
  4. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ner i chokladsmeten.
  5. Häll smeten i sex smorda, ugnssäkra portionsformar eller i dubbla/stadiga muffinsformar (för 6 portioner).
  6. Grädda mitt i ugnen 8–10 minuter. Smeten ska vara lite lös i mitten. Låt svalna.
  7. Citruspäron: Skala och skär päronet i bitar. Blanda med övriga ingredienser. Låt marinera ca 30 minuter.
  8. Servera den bakade chokladkrämen med citruspäronen och gärna en klick vispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 6
Chokladkräm
  • 100 g smör
  • 150 g mörk choklad
  • 1 msk snabbkaffepulver
  • 3 ägg
  • 1 1/2 dl socker
  • ev vispad grädde till servering
Citruspäron
  • 1 stort päron i bitar
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk Cointreau
  • 1 msk socker
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2547 kJ / 609 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept