Bakad chokladkräm med citruspäron
![Bakad chokladkräm med citruspäron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_81196/cf_259/bakad_chokladkram_med_citrusparon.jpg)
Ett kort besök i ugnen och vips har denna chokladkräm blivit till en len, fluffig bakelse med fyllig chokladsmak och en hint av kaffe. Fullända verket med päronbitar i en läcker lag av citron och apelsinlikör. Njut!
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
![Bakad chokladkräm med citruspäron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_81196/cf_259/bakad_chokladkram_med_citrusparon.jpg)
Ingredienser
6 portioner
Chokladkräm
100 g smör
150 g mörk choklad
1 msk snabbkaffepulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
ev vispad grädde till servering
Citruspäron
1 stort päron i bitar
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk Cointreau
1 msk socker
För alla
Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2547 KJ / 609 kCal
Fett44 g
Salt0.33 g
Kolhydrater47 g
Protein7 g
Kommentarer