Bakad chokladkräm med citruspäron

Betyg 4 av 5.10 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Bakad chokladkräm med citruspäron

Ett kort besök i ugnen och vips har denna chokladkräm blivit till en len, fluffig bakelse med fyllig chokladsmak och en hint av kaffe. Fullända verket med päronbitar i en läcker lag av citron och apelsinlikör. Njut!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Bakad chokladkräm med citruspäron

Ingredienser

6 portioner

Chokladkräm

100 g smör
150 g mörk choklad
1 msk snabbkaffepulver
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
ev vispad grädde till servering

Citruspäron

1 stort päron i bitar
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk Cointreau
1 msk socker

Gör så här

00:10:00
00:30:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2547 KJ / 609 kCal
Fett44 g
Salt0.33 g
Kolhydrater47 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Chokladfondue med frukt
Betyg 4.5 av 5.6 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 15 min att tillaga
Receptet har Enkel svårighetsgrad
Pärontarte tatin
Betyg 2.9 av 5.38 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Tryffelfyllda päron med mintsabayone
Betyg 1 av 5.1 personer har röstat
Receptet har 1 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad
Päronsmulpaj med nöthack
Betyg 3.6 av 5.16 personer har röstat
Receptet har 5 kommentarer
Receptet tar Under 45 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Kalkonmousse på endive
0 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Under 30 min att tillaga
Receptet har Medel svårighetsgrad
Inkokta päron med choklad & päronmousse
Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Receptet tar Över 60 min att tillaga
Receptet har Avancerad svårighetsgrad