Bakad chokladkräm med citruspäron

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat
0
Bakad chokladkräm med citruspäron

Ett kort besök i ugnen och vips har denna chokladkräm blivit till en len, fluffig bakelse med fyllig chokladsmak och en hint av kaffe. Fullända verket med päronbitar i en läcker lag av citron och apelsinlikör. Njut!

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013

Bakad chokladkräm med citruspäron

Ingredienser

6 portioner

Chokladkräm

100 g  smör
150 g  mörk choklad
1 msk  snabbkaffepulver
3   ägg
1 1/2 dl  strösocker
ev vispad grädde till servering

Citruspäron

1   stort päron i bitar
2 msk  färskpressad citronjuice
1 msk  Cointreau
1 msk  socker

För alla

Kontrollera noga innehållet i chokladen.
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av smör, choklad och grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi2547 KJ / 609 kCal
Fett44 g
Salt0.33 g
Kolhydrater47 g
Protein7 g

Testa liknande recept

Päronsmulpaj med nöthack
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kokospäron
Betyg 3.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Päron- och kardemummapaj
Betyg 2.6 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lyxig espressotårta
Betyg 3 av 5.
290 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka med kardemumma
Betyg 4.4 av 5.
72 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päronkaka
Betyg 4 av 5.
98 personer har röstat
Över 60 min att tillaga