Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lönnsirapsbakade äpplen och lök

En färgsprakande blandning av äpplen, lök och chili som bakas i ugn tillsammans med fräscha kryddor och citron. Passar utmärkt att servera som ett juligt tillbehör till skinka, köttbullar eller revbensspjäll.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2011
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och skär löken i grova klyftor. Lägg den i en ugnssäker form.
  3. Blanda lönnsirap, chili, soja och citronjuice. Häll detta över löken. Krydda med salt och peppar. Tillaga mitt i ugnen 15 minuter.
  4. Dela och kärna ur äpplena. Skär i klyftor. Lägg dem i formen och vänd runt så att allt blandas med skyn.
  5. Tillaga ytterligare 10–15 minuter, tills äpplena är mjuka.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Tips

Gott tillbehör till skinka, köttbullar och spjäll.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 4 äpplen
  • 2 stora rödlökar
  • 1/2 msk finhackad chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1 dl lönnsirap
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer