Lomo saltado – Peruansk oxfilégryta
4.8Världens godaste

Lomo saltado är en sötsyrlig köttgryta som är vanlig i Peru. Prova vårt recept på oxfilégrytan där ostronsås, koriander och tomat sätter smak och servera den på klassiskt vis: med både ris och pommes frites.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2020

Ingredienser
4 portioner
500 g oxfilé
2 krm salt
1/2 tsk svartpeppar
3/4 dl vitvinsvinäger
4 msk japansk soja
3 msk ostronsås
1 rödlök
1 tomat
3 msk rapsolja
1 finskuren salladslök
2 finhackade vitlöksklyftor
1 msk hackad koriander
Till servering
pommes frites och kokt ris
Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
17 stSupergott! Läste kommentarerna och minskade något på vinägern.
Victoria
Grymma matlådor Och gott !
Jessica
Mycket gott och lätt att laga till stort sällskap
Marcus
3/4 dl vitvinsvinäger är för mycket, tillsätt bara 1 tbsp eller 2 max
Jorge
Riktigt gott, hela familjen inklusive barn tyckte om det. Budget variant: nedskurna nötgrytbitar, efter att såsen hällts på koka en timme vanligt eller 30min i tryckkokare för mört kött. Sedan fortsätt efter recept.
Jessika
Riktigt riktigt gott och lättlagad. Kommer att lagas många ggr till. 🙂
Mitra
Gott! Trevlig syra. Gick utmärkt med ryggbiff och enbart pommes. En fräsch sallad till passade fint.
Maria
Gott. Bra när man får de "tråkiga" ändbitarna över på filé. Tyckte det var bra balans med vinägern. Serverade extra ostronsås som tillbehör på bordet.
Jessica
Otroligt gott för vardagsmat. Och då ersätter jag oxfilén med en annan nötdetalj och det blir väldigt bra. Har gjort detta recept två gånger nu och ena gången följde jag receptet och tyckte det var aningen mycket vinägersmak. Andra gången halverade jag vinägern och då blev det för lite vinägersmak, så jag siktar på 1/2 dl nästa gång.
Oliver
Riktigt gott! Rekommenderas!
Johan