Lökpanerade flundrafiléer med grön äppelslaw
Charmig och romantisk sommarrätt med flundrafilé som du panerar i krispig lök innan den steks upp. Grann och grön äppelslaw serveras till fisken och gör rätten förstaklassig.
Ingredienser
4 portioner
4 stora ölandsflundror
2 äggvitor
1 dl hackad persilja till äggvitorna
2 msk citronsaft
3 msk smält smör
1/2 rödlök
1/2 gul lök
2 buntar gräslök
3 kvistar avrepad citrontimjan (eller vanlig timjan)
lite vetemjöl
smör till stekning
salt
peppar
Äppelslaw
1/2 burk matlagningsyoghurt
3 msk majonnäs
2 msk konc äppeljuice
1 tsk fransk senap
1/2 bunt rucolasallad
salt
peppar
1 nypa socker
2 stora, gröna äpplen (t ex Granny Smith)
1 färsk sommarlök eller salladslökar (1 sommarlök motsvarar 2 salladslökar)
1 stjälk blekselleri
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer