Lökpanerade flundrafiléer med grön äppelslaw

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
0
Lökpanerade flundrafiléer med grön äppelslaw

Charmig och romantisk sommarrätt med flundrafilé som du panerar i krispig lök innan den steks upp. Grann och grön äppelslaw serveras till fisken och gör rätten förstaklassig.

Lökpanerade flundrafiléer med grön äppelslaw

Ingredienser

4 portioner
4   stora ölandsflundror
2   äggvitor
1 dl  hackad persilja till äggvitorna
2 msk  citronsaft
3 msk  smält smör
1/2   rödlök
1/2   gul lök
2   buntar gräslök
3   kvistar avrepad citrontimjan (eller vanlig timjan)
lite vetemjöl
smör till stekning
salt och peppar

Äppelslaw

1/2   burk matlagningsyoghurt
3 msk  majonnäs
2 msk  konc äppeljuice
1 tsk  fransk senap
1/2   bunt rucolasallad
salt och peppar
1   nypa socker
2   stora, gröna äpplen (t ex Granny Smith)
1   färsk sommarlök eller salladslökar (1 sommarlök motsvarar 2 salladslökar)
1   stjälk blekselleri

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Muskelmat- Juice med smak av blekselleri och nypon
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön kraft- Juice med smak av äpple, selleri och lime
Betyg 3.8 av 5.
60 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ädelost med äppelinkokta russin
Betyg 2.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och pepparkaksstubbe
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Rostade rödbetor och äpplen
Betyg 4.3 av 5.
8 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äpplig mellisgröt
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga