Lökpanerade flundrafiléer med grön äppelslaw

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
0
Lökpanerade flundrafiléer med grön äppelslaw

Charmig och romantisk sommarrätt med flundrafilé som du panerar i krispig lök innan den steks upp. Grann och grön äppelslaw serveras till fisken och gör rätten förstaklassig.

Lökpanerade flundrafiléer med grön äppelslaw

Ingredienser

4 portioner
4   stora ölandsflundror
2   äggvitor
1 dl  hackad persilja till äggvitorna
2 msk  citronsaft
3 msk  smält smör
1/2   rödlök
1/2   gul lök
2   buntar gräslök
3   kvistar avrepad citrontimjan (eller vanlig timjan)
lite vetemjöl
smör till stekning
salt och peppar

Äppelslaw

1/2   burk matlagningsyoghurt
3 msk  majonnäs
2 msk  konc äppeljuice
1 tsk  fransk senap
1/2   bunt rucolasallad
salt och peppar
1   nypa socker
2   stora, gröna äpplen (t ex Granny Smith)
1   färsk sommarlök eller salladslökar (1 sommarlök motsvarar 2 salladslökar)
1   stjälk blekselleri

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Muskelmat- Juice med smak av blekselleri och nypon
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ädelost med äppelinkokta russin
Betyg 2.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och pepparkaksstubbe
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grön kraft- Juice med smak av äpple, selleri och lime
Betyg 3.8 av 5.
60 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Äpplig mellisgröt
Betyg 2.6 av 5.
14 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Curry- och äppelsås
Betyg 2 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga