Lökpanerade flundrafiléer med grön äppelslaw

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
0
Lökpanerade flundrafiléer med grön äppelslaw

Charmig och romantisk sommarrätt med flundrafilé som du panerar i krispig lök innan den steks upp. Grann och grön äppelslaw serveras till fisken och gör rätten förstaklassig.

Lökpanerade flundrafiléer med grön äppelslaw

Ingredienser

4 portioner
4 stora ölandsflundror
2 äggvitor
1 dl hackad persilja till äggvitorna
2 msk citronsaft
3 msk smält smör
1/2 rödlök
1/2 gul lök
2 buntar gräslök
3 kvistar avrepad citrontimjan (eller vanlig timjan)
lite vetemjöl
smör till stekning
salt
peppar

Äppelslaw

1/2 burk matlagningsyoghurt
3 msk majonnäs
2 msk konc äppeljuice
1 tsk fransk senap
1/2 bunt rucolasallad
salt
peppar
1 nypa socker
2 stora, gröna äpplen (t ex Granny Smith)
1 färsk sommarlök eller salladslökar (1 sommarlök motsvarar 2 salladslökar)
1 stjälk blekselleri

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Muskelmat- Juice med smak av blekselleri och nypon
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Ädelost med äppelinkokta russin
Betyg 2.2 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ost- och pepparkaksstubbe
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grön kraft- Juice med smak av äpple, selleri och lime
Betyg 3.8 av 5.
60 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Rostade rödbetor och äpplen
Betyg 4.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Äppel- och valnötssallad
Betyg 3.8 av 5.
45 personer har röstat
Under 30 min att tillaga