Ljummen kycklingsallad med saffransdressing
En smarrig, ljummen kycklingsallad med underbar saffransdressing är lika rätt på middagsbordet som till buffén. Under tiden dina grönsaker och kyckling tillagas i ugn blandar du ihop den mumsiga dressingen som sedan ringlas på den goda salladen.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2002
Ingredienser
4 portioner
4 kycklingfiléer (4 filéer motsvarar ca 500 g)
750 g sparris- eller delikatesspotatis
3 paprikor i olika färger
3 rödlökar
1 msk olivolja
2 tsk salt gärna gourmetsalt
2 krm svartpeppar
2 tsk rosmarin
1 avokado
200 g blandad sallad gärna ruccola
Dressing
3 msk olivolja
1 msk pressad citronsaft
1/2 krm saffran
1 vitlöksklyfta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott! Vi rev permesan över, blev ännu godare. Nästa gång tar vi en avocado till och skippar saffran i dressingen.
Pamela
2011-03-28Jättegott, lätt att göra och ser läckert ut. Rekommenderas!!!
Nina
2005-04-03SUPERGOTT !!!! Jag bjöd på detta till 12 personer.... ALLA tyckte att det var KANONGOTT ! Lätt att göra också. Jag rek. att göra detta. Ni kommer inte att ångra er.
Charlotta
2003-12-14