Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ljummen kycklingsallad med saffransdressing

En smarrig, ljummen kycklingsallad med underbar saffransdressing är lika rätt på middagsbordet som till buffén. Under tiden dina grönsaker och kyckling tillagas i ugn blandar du ihop den mumsiga dressingen som sedan ringlas på den goda salladen.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Tvätta potatisen. Kärna ur paprikorna och skär dem i stora bitar. Skala och skär löken i klyftor.
  3. Lägg potatisen på ett oljat bakplåtspapper i en långpanna. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Lägg på paprikan och löken och stek i ytterligare 10 minuter.
  4. Bryn kycklingen runt om i lite olja i en stekpanna. Lägg kycklingen bredvid grönsakerna och sänk värmen till 175°C.
  5. Krydda alltsammans med salt, peppar och rosmarin och stek i ytterligare ca 10 minuter.
  6. Dela, kärna ur och ta ur avokadon i bitar med en sked. Blanda ihop dressingen.
  7. Lägg salladen på ett stort fat. Lägg på de ugnsstekta grönsakerna. Skär kycklingen i skivor och lägg på den. Lägg på avokadon. Häll över dressingen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 kycklingfiléer (4 filéer motsvarar ca 500 g)
  • 750 g sparris- eller delikatesspotatis
  • 3 paprikor i olika färger
  • 3 rödlökar
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk salt gärna gourmetsalt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 tsk rosmarin
  • 1 avokado
  • 200 g blandad sallad gärna ruccola
Dressing
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1/2 krm saffran
  • 1 vitlöksklyfta
Lägg till i inköpslistan