Grillad melon med fetaost och citron | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Medel

Grillad melon med fetaost och citron

Vattenmelonen blir ännu sötare på grillen. Balansera med salt fetaost, syrlig citron och frisk mynta. Passar utmärkt som tillbehör till annat grillat eller som tilltugg i väntan på att maten ska bli klar. Också vackert att servera på buffén.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2014
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär melonen i ca 2 cm tjocka skivor. Pensla dem runt om med hälften av oljan.
  2. Grilla melonskivorna på bägge sidor tills de fått fin färg. Lägg upp på ett fat. 
  3. Smula över fetaosten. Strö över citronskalet och fördela citronjuice och resterande olja. Krydda med salt och peppar. Garnera med myntan.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: Välj laktosfri fetaost.
Gör mjölksproteinfri: Byt ut fetaost mot tofu.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 stor melonklyfta (à ca 800 g)
  • 4 msk olivolja
  • 100 g fetaost
  • finrivet skal av 1/2 citron
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 1 krm nymalen svartpeppar
  • mynta
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1111 kJ / 265 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept