Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Linssoppa med kassler

Gör en underbar linsoppa med bräckta strimlor av kassler till middag. Låt de frästa grönsakerna koka ihop i buljong med röda linser och tillsätt sedan svartpeppar, körvel samt persilja. Servera din goda linsoppa med kassler och ett mörkt lantbröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Fräs strimlad purjolök, skalad och tärnad rotselleri, skalade och skivade morötter i olja. Välj en gryta stor nog för soppkok.
  2. Tillsätt linserna. Smula över grönsaksbuljongtärningar och häll på vatten. Låt soppan koka ca 20 minuter. Om den är tjock kan den spädas med lite vatten. Salta och krydda med svartpeppar, körvel och persilja.
  3. Skär kassler i strimlor. Bräck dem snabbt i en stekpanna. Servera soppan med kasslern och ett mörkt lantbröd till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 medelstor purjolök
  • 3 morötter
  • 2 msk olja
  • 2 1/2 dl röda linser
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 l vatten
  • salt
  • 1 1/2 tsk körvel
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 100 g bit rotselleri
  • 1 krm svartpeppar
  • 200 g kassler
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?