Den här fantastiska lingonpajen är en klass för sig. Den frasiga pajdegen fylls med syrliga nyplockade lingon och förgylls av tjinuskisåsen som innehåller bland annat grädde, ingefära, sirap och vaniljsocker. Oemotståndligt gott!
Rätten är fri från ägg.
Glutenfri: Byt ut mjölet mot glutenfri finmix och byt ut havregrynen mot s k ren havre (om den tåls).
Laktosfri: Använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Servera med laktosfri crème fraiche.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning. Servera med mjölkfri glass.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Otroligt recept! Alla tappade hakan. Lite lite pajdeg, gjorde 1,5 sats och tog färska röda vinbär istället för lingon då jag hade det hemma. Detta recept is a keeper!!
Maria
2022-08-05Kan man göra den i förväg och frysa in den?
Annika
2021-12-16Supergod även med frysta tranbär
Anne-marie
2020-01-09