Lingonpaj med tjinuskisås

Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat
5
Lingonpaj med tjinuskisås

Den här fantastiska lingonpajen är en klass för sig. Den frasiga pajdegen fylls med syrliga nyplockade lingon och förgylls av tjinuskisåsen som innehåller bland annat grädde, ingefära, sirap och vaniljsocker. Oemotståndligt gott!

Lingonpaj med tjinuskisås

Ingredienser

6 portioner

Pajskal

100 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver

Tjinuskisås

2 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
1 tsk vaniljsocker
ca 200 g lingon (tinade om de är frysta)

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.5 av 5.
33 personer har röstat

Kommentarer

Ni måste uppdatera mängden för pajdegen. För ett klassiskt pajskal behövs exakt 1,5 sats.

Emma

2024-12-13

Otroligt recept! Alla tappade hakan. Lite lite pajdeg, gjorde 1,5 sats och tog färska röda vinbär istället för lingon då jag hade det hemma. Detta recept is a keeper!!

Maria

2022-08-05

Kan man göra den i förväg och frysa in den?

Annika

2021-12-16

Testa liknande recept

Bröd med lingon och vört
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Päron- och lingonpaj
Betyg 3.5 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Kolapaj med röda bär
Betyg 3.1 av 5.
58 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lingon och äppelpaj
Betyg 3.9 av 5.
28 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Saffranscookies med lingon
Betyg 2.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Flapjacks
Betyg 4.5 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga