Lingonpaj med tjinuskisås
Den här fantastiska lingonpajen är en klass för sig. Den frasiga pajdegen fylls med syrliga nyplockade lingon och förgylls av tjinuskisåsen som innehåller bland annat grädde, ingefära, sirap och vaniljsocker. Oemotståndligt gott!
Ingredienser
6 portioner
Pajskal
100 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver
Tjinuskisås
2 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
1 tsk vaniljsocker
ca 200 g lingon (tinade om de är frysta)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Ni måste uppdatera mängden för pajdegen. För ett klassiskt pajskal behövs exakt 1,5 sats.
Emma
2024-12-13Otroligt recept! Alla tappade hakan. Lite lite pajdeg, gjorde 1,5 sats och tog färska röda vinbär istället för lingon då jag hade det hemma. Detta recept is a keeper!!
Maria
2022-08-05Kan man göra den i förväg och frysa in den?
Annika
2021-12-16