Lingonpaj med tjinuskisås

22
3
Lingonpaj med tjinuskisås

Den här fantastiska lingonpajen är en klass för sig. Den frasiga pajdegen fylls med syrliga nyplockade lingon och förgylls av tjinuskisåsen som innehåller bland annat grädde, ingefära, sirap och vaniljsocker. Oemotståndligt gott!

Lingonpaj med tjinuskisås

Ingredienser

6 portioner

Pajskal

100 g smör eller margarin
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl havregryn
1/2 dl strösocker
1/2 tsk bakpulver

Tjinuskisås

2 1/2 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1 dl ljus sirap
1 tsk malen ingefära
1 tsk vaniljsocker
ca 200 g lingon (tinade om de är frysta)

För alla

Rätten är fri från ägg.
Glutenfri: Byt ut mjölet mot glutenfri finmix och byt ut havregrynen mot s k ren havre (om den tåls).
Laktosfri: Använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Servera med laktosfri crème fraiche.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning. Servera med mjölkfri glass.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Annika

2021-12-16

Kan man göra den i förväg och frysa in den?

Anne-marie

2020-01-09

Supergod även med frysta tranbär

Ann-cathrine

2015-09-28

Supergott!

Testa liknande recept

Enkel jordgubbstårta
Mockarutor
Midsommartårta
Studenttårta