Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Lingonpaj med tjinuskisås

Den här fantastiska lingonpajen är en klass för sig. Den frasiga pajdegen fylls med syrliga nyplockade lingon och förgylls av tjinuskisåsen som innehåller bland annat grädde, ingefära, sirap och vaniljsocker. Oemotståndligt gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Smält matfettet. Blanda vetemjöl, havregryn, socker och bakpulver i en bunke och rör ner matfettet. Tryck ut degen i en ugnssäker form ca 20 cm (för 6 port). Låt formen stå kallt ca 1 timme innan gräddning.
  3. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt pajskalet svalna.
  4. Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt koka ca 30 minuter tills såsen tjocknat och har kolafärg. Rör ner ingefära och vaniljsocker.
  5. Fyll pajskalet med lingon och häll på den varma såsen.
  6. Servera lingonpajen med vispad crème fraiche.

För alla

Rätten är fri från ägg.
Glutenfri: Byt ut mjölet mot glutenfri finmix och byt ut havregrynen mot s k ren havre (om den tåls).
Laktosfri: Använd laktosfritt matfett och laktosfri grädde. Servera med laktosfri crème fraiche.
Mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett. Byt ut grädden mot havre- eller sojagräddersättning. Servera med mjölkfri glass.

Ingredienser

Portioner: 6
Pajskal
  • 100 g smör eller margarin
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/2 tsk bakpulver
Tjinuskisås
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 tsk malen ingefära
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ca 200 g lingon (tinade om de är frysta)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?