Libabröd med saffranshummus, granatäpple och pumpafrö

Krispiga libachips med krämig saffranshummus som toppas med granatäppelkärnor och gärna rostade pumpakärnor blir ett festligt och smakfullt tilltugg som passar perfekt vid mingel.

Ingredienser
8 portioner
Libachips
2 libabröd
2 msk olivolja
1 msk fryst persilja
1 tsk flingsalt
Hummus
1 förp kokta kikärtor (à 400 g)
1 vitlöksklyfta
1/2 citron (1 msk juice för 8 port)
1 förp saffran (à 0,5 g)
1/2 röd peppar (chili)
1/2 tsk spiskummin
3 msk olivolja
2 msk tahini (sesampasta)
1 msk vatten
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
Topping
2 msk pumpakärnor
1 dl granatäppelkärnor (gärna frysta)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi906 KJ / 217 kCal
Fett13 g
Salt1 g
Kolhydrater18 g
Protein6 g
Kommentarer