Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Bakpotatis med kryddig skinkröra

Den saftiga bakpotatisen äts tillsammans med en kryddig röra av bland annat cottage cheese, kryddkrasse och skinka. Serverad ihop med en saftig avokado- och tomatsallad toppad med vinägrett så har du en måltid tilltalande både för öga och smaklökar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skölj och borsta potatisarna noga. Skär ett kryss i varje potatis. Lägg potatisarna på ett ugnsgaller eller i en ugnssäker form. Baka potatisen i 45 – 60 minuter eller tills de är mjuka. 
  3. Röra: Rör ihop cottage cheese, crème fraiche, bostongurka och kryddkrasse. Skär skinkan i strimlor och blanda ner den. Smaka av med salt och peppar. 
  4. Sallad: Dela, kärna och gröp ur avokadon. Skär avokadon och tomaterna i klyftor, lägg dem i en skål. Blanda en vinägrett med oljan och vinägern. Salta och peppra. Ringla över salladen.
  5. Servera potatisen med skinkröran och avokadosalladen.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri cottage cheese och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut cottage cheese och crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 bakpotatisar
Skinkröra
  • 250 g cottage cheese
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 3 msk bostongurka
  • 1 ask kryddkrasse
  • 100 g rökt skinka
  • salt och peppar
Avokadosallad
  • 2 avokado
  • 2 tomat
  • 1 1/2 msk matolja
  • 1/2 msk vinäger
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1127 kJ / 269 kCal
Läs mer om näringsvärden