Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Leilas hallonsmoothie

Leilas hallonsmoothie är en fantastiskt god smoothie på hallon, ingefära och vaniljyoghurt. Smoothien tillagas snabbt och enkelt och passar perfekt till mellanmål eller bara när du vill njuta av något fräscht och lite nyttigare.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Mixa vaniljyoghurt, malen ingefära, socker och frysta hallon i en matberedare.
  2. Tillsätt kolsyrat vatten på slutet. Servera i 4 stora glas (för 4 port).

    OBS! Livsmedelsverket rekommenderar att man kokar frysta hallon av utländskt ursprung. Bären kan nämligen bära på ett virus som orsakar vinterkräksjuka. Det är däremot ingen fara om du använder frysta hallon plockade i Sverige, därför rekommenderar vi att använda svenska hallon till detta recept.


Tips

Tina 250 g djupfrysta hallon sakta i en kastrull med tätslutande lock. När hallonen tinat, höj värmen och koka upp hallonen. Skeda upp de uppkokta hallonen i en iskubsform, lägg på plastfilm, låt hallonen svalna och frys in. Mixa de frysta hallonkuberna till smoothies direkt i en blender.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 l vaniljyoghurt
  • 2 krm malen ingefära
  • 3 msk socker
  • 4 dl frysta hallon
  • 1 dl kolsyrat vatten
Lägg till i inköpslistan