Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Leifs äppelkaka med vaniljsås

Denna härliga äppelkaka med krämig vaniljsås är en utmärkt efterrätt som kan serveras året om. Dina syrliga äpplen får en fin smak av kanel och kardemumma innan du täcker dem med smuldeg. Servera din ljumma paj med vaniljvispen och njut!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 180°C.
  2. Skala, kärna ur och skär äpplena i klyftor. Lägg klyftorna i en smord ugnssäker form och strö över kanel och kardemumma.
  3. Blanda mjöl, smör och socker till en deg och strö degen över äpplena. Grädda mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills pajen fått fin färg.
  4. Servera gärna pajen ljummen med vaniljvisp.

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt finmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och servera med laktosfri vaniljsås eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med mjölkfri vaniljsås.
Gör äggfri: kontrollera att vaniljvisp/-sås inte innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 goda svenska äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 1 krm kardemumma
  • 75 g mjöl
  • 75 g smör
  • 75 g socker
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?