Leifs äppelkaka med vaniljsås

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
0
Leifs äppelkaka med vaniljsås

Denna härliga äppelkaka med krämig vaniljsås är en utmärkt efterrätt som kan serveras året om. Dina syrliga äpplen får en fin smak av kanel och kardemumma innan du täcker dem med smuldeg. Servera din ljumma paj med vaniljvispen och njut!

Leifs äppelkaka med vaniljsås

Ingredienser

6 portioner
4   goda svenska äpplen
1 tsk  kanel
1 krm  kardemumma
75 g  mjöl
75 g  smör
75 g  socker

För alla

Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt finmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och servera med laktosfri vaniljsås eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med mjölkfri vaniljsås.
Gör äggfri: kontrollera att vaniljvisp/-sås inte innehåller ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Bakade äpplen med nöt- och frötäcke
Betyg 3.6 av 5.
16 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Raw smulpaj
Betyg 4.4 av 5.
36 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kryddsocker
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kardemummakrutonger
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pepparkakskrydda
Betyg 4.2 av 5.
26 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Gammeldags blåbärskaka i stekpanna
Betyg 4.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga