Leifs äppelkaka med vaniljsås
Denna härliga äppelkaka med krämig vaniljsås är en utmärkt efterrätt som kan serveras året om. Dina syrliga äpplen får en fin smak av kanel och kardemumma innan du täcker dem med smuldeg. Servera din ljumma paj med vaniljvispen och njut!
Ingredienser
6 portioner
4 goda svenska äpplen
1 tsk kanel
1 krm kardemumma
75 g mjöl
75 g smör
75 g socker
För alla
Rätten innehåller gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt finmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och servera med laktosfri vaniljsås eller grädde.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett och servera med mjölkfri vaniljsås.
Gör äggfri: kontrollera att vaniljvisp/-sås inte innehåller ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer