Laxpytt med salsa verde
Härligt och matigt recept på pyttipanna med lax och salsa verde. Du steker potatis, squash, purjolök, fänkål, paprika och lax och gör en smakrik sås med örter, vitlök, sardeller, kapris och citronsaft. Servera laxpytten med salsa verde.
Ingredienser
4 portioner
3 medelstora potatisar
1 medelstor squash
1 medelstor purjolök
1 fänkål
3 paprikor (grön, gul och röd)
500 g laxfilé
1 msk olivolja
salt
peppar
1 knippe hackad gräslök
Salsa verde
1 knippe blandade örter (körvel, dragon, basilika) 1 knippe motsvarar 1 förp (à 35 g) frysta örtkryddor provencale
1 knippe persilja
2 pressade vitlöksklyftor
1 burk sardeller (à 40 g)
1 - 1 1/2 msk kapris
1 dl olivolja
saft från 1 citron
salt och peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer