Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Laxpytt med salsa verde

Härligt och matigt recept på pyttipanna med lax och salsa verde. Du steker potatis, squash, purjolök, fänkål, paprika och lax och gör en smakrik sås med örter, vitlök, sardeller, kapris och citronsaft. Servera laxpytten med salsa verde.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala potatisen. Skölj och ansa squash, purjolök och fänkål. Skölj, ansa och kärna ur paprikorna. Skär potatis, grönsaker och lax i 1/2-cm stora tärningar.
  2. Fräs potatis och fänkål i olivolja i en stekpanna. Lägg efter ett par minuter i resten av grönsakerna och fräs dem nästan mjuka.
  3. Tillsätt till sist laxen och låt den bli genomstekt. Smaksätt med salt och peppar. Strö över gräslök.
  4. Salsa verde: Hacka örtkryddor, vitlök, sardeller och kapris i en matberedare eller mixer. Tillsätt olja droppvis genom matarröret under maskinens gång. Avsluta med citronsaften.
  5. Blandningen skall få en majonnäsliknande konsistens. Smaka ev av med salt och peppar. Servera laxpytten med salsa verde.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 medelstora potatisar
  • 1 medelstor squash
  • 1 medelstor purjolök
  • 1 fänkål
  • 3 paprikor (grön, gul och röd)
  • 500 g laxfilé
  • 1 msk olivolja
  • salt och peppar
  • 1 knippe hackad gräslök
Salsa verde
  • 1 knippe blandade örter (körvel, dragon, basilika) 1 knippe motsvarar 1 förp (à 35 g) frysta örtkryddor provencale
  • 1 knippe persilja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 burk sardeller (à 40 g)
  • 1 1/2 msk kapris
  • 1 dl olivolja
  • saft från 1 citron
  • ev salt och peppar
Lägg till i inköpslistan