Laxlasagne med fetaost

Om du vill laga en härlig rätt med lax ska du testa det här receptet på laxlasagne med fetaost som har otroligt fina smaker och en perfekt, krämig konsistens. Laxlasagnen är lika trevlig till vardag som fest och en favorit hos många!
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2024

Ingredienser
4 portioner
400 g fryst bladspenat
150 g fetaost
500 g cottage cheese
2 vitlöksklyftor
salt
vitpeppar
400 g skinn- och benfri laxfilé
1 förp krossade tomater med örter t ex basilika (à 400 g)
1/2 dl vitt vin eller matlagningsvin
olja (till formen)
ca 9 torkade lasagneplattor
Gör så här
00:30:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2934 KJ / 700 kCal
Fett34 g
Salt3.75 g
Kolhydrater43 g
Protein51 g
Kommentarer
23 stReceptet lät gott men trots att vi följde det till punkt och pricka så smakade rätten inte gott. Det här lagar vi inte igen!
Linda
Jättegod men kunde varit lite saftigare. Kanske mer vin eller tomatjuice. Väldigt stor sats, 6 portioner skulle nog räcka till 9-10 personer.
Marie
Ersatte spenaten med en stekt hackad gul lök. Det blev bra iaf. Använde spenat-lasagneplattor, stark rekommendation. Vinet sätter mycket smak så välj ett vin ni faktiskt gillar.
Emelie
Älskar denna! Har typ i en halv flaska alkoholfritt vitt vin för att gör den mindre torr och använder även färsk spenat som jag klipper istället för frusen. Mycket mer vitlök än vad som anges i receptet 🙏
Sofie
Kan jag använda stuvad spenat istället?
Britt-marie
Hej Britt-Marie! Ja, det går säkert alldeles utmärkt! Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Grämer mig lite att jag inte läste kommentarerna först. Denna rätt är snustorr. Undras om man kan rädda upp detta i efterhand? Mer vätska behövs! Smakerna är goda men jag tror mer grädde/cf blir fel. Nån här som har ett bra förslag..?
Marie
Hej Marie! jag tror att du kan rädda upp den genom att hälla på lite mjölk eller grädde när du värmer upp den. Det brukar alltid fungera. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Efter kommentarer om att lasagnen var torr hade vi i 5dl matlagningsgrädde tillsammans med krossade tomater. Vi saltade även lite extra. Det blev otroligt gott!
Josefine
Det kan bli ganska smaklöst,det beror tex på hur mycket man gillar kryddad mat. Om det skulle bli lite smaklöst beror det på att fisken,spenaten,cottege chesee,tomatpureen drar ut smaken både salt,vitpeppar,vitlök. Så mitt förslag är att salta mer,vänta 10 min.Rör om smaka av(det ca 10 min innan salt smaken blandar sig)öka sedan ev på med mer vitpeppar,vitlök. Ett tips är att ringla en god olivolja ovanpå plattorna i formen,innan man lägger det andra Jag är själv fd gammal kock ;)
Mikael
Väldigt gott! Inte alls smaklöst, tvärtom tyckte hela familjen!
Fredrik
Smaklöst, lagas inte igen
Malin