Ett recept på Östergötlands nya landskapsrätt - Laxdolmar med ärtvinägrett. Du gör det smakrika receptet av bland annat laxfilé, ägg, grädde, rökt fisk, vitt vin, ärtskott och schalottenlök. Tjusigt och aptitligt!
Ingredienser
4 portioner
500
g
skinn- och benfri laxfilé
1
ägg
2
dl
vispgrädde
2
krm
tabasco
100
g
rökt fisk (t ex lax eller sik)
1/2
dl
hackad dill
12 - 14
stora blad isbergssallad (14 blad motsvarar ca 2 huvuden)
1/2
gul lök
3
dl
vitt vin
3
krm
salt
1
krm
vitpeppar
ärtskott till garnering
Ärtvinägrett
2
dl
frysta, tinade ärtor
3
schalottenlökar
2
msk
ättiksprit (12 %)
4
msk
socker
6
msk
vatten
Gör så här
Har du lagat receptet?
Historik (0)
Vad tyckte du om receptet?
0
1 st
Kommentar
Wenche
2021-08-20
Det står 2 dl frysta, tinade grönsaker till vinägretten. Det ska väl stå ärtor?
Redaktionen ICAse
2021-09-14
Hej Wenche! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det har du helt rätt i, det ska stå ärtor och inget annat. Receptet är nu korrigerat. Hälsningar Elina
Kommentar
Wenche
2021-08-20Det står 2 dl frysta, tinade grönsaker till vinägretten. Det ska väl stå ärtor?
Redaktionen ICAse
2021-09-14Hej Wenche! Tack för att du uppmärksammade det för oss. Det har du helt rätt i, det ska stå ärtor och inget annat. Receptet är nu korrigerat. Hälsningar Elina