Laxbollar | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Laxbollar

Salta och fantastiskt krämiga laxbollar som smälter i munnen! Den rökta laxen gifter sig väl med crème fraiche och gräslök. Dessa munsbitar serveras på rågbröd och med valfri kall dryck i handen!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 1999
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kvargn i ett kaffefilter och låt rinna av i 1-2 timmar. Finhacka laxen. Blanda kvarg med lax.
  2. Hacka gräslök. Rör ner hälften av gräslöken, salt och vitpeppar.
  3. Forma små bollar med en sked och rulla dem i resten av gräslöken. Låt bollarna stelna i kylen, helst över natten.
  4. Lägg bollarna på små bitar av rågbröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g kvarg
  • 50 g rökt lax
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 krm vitpeppar
Lägg till i inköpslistan